Kochane, powiedzcie mi czy któraś z was zafundowała sobie taki zabieg? Jeśli tak to jakie są efekty? Co roku jak robi się ciepło i trzeba pokazać nogi myślę o tym, żeby je laserowo wydepilować, bo szczerze wam powiem, nie chce mi się bawić z maszynką co tydzień. Wosku nie mogę, bo wszystko mnie później swędzi, a po depilatorze wyglądam jak oskubany kurczak przez kilka dni.
Moja koleżanka zrobiła. Chodziła chhyba z 4 razy, miała w sumie jasne mało widoczne włoski i teraz (po roku) jest na 90% zadowolona, bo w niektórych miejscach jej rosną. Pewne zależy od mocy “strzału” i słyszałam, że te z mocnym zarostem muszą chodzić na więcej zabiegów.
No właśnie ja z tych ze słabszym i jasnym zarostem jestem. Zimą to co miesiąc walczę, dlatego latem co tydzień mi się nie chce
Silje ja też mam taki sam problem , i miałąm już się zdecydować na laser ale zawsze coś i coś ale chyba trzeba podjąć ta decyzję i zdecydować się . Moja koleżanka depilowała się i nie narzekała na efekt podobnież jej włoski nie odrastają , ale był chyba 3 razy na zabiegu
też o tym myśle, bo ja to muszę golić nogi co drugi dzień, bo mam czarny i gruby ten włos niestety skusiłabym się, ale boję się, że boli za bardzo.
Levusek laserowo podobnież nie boli
oj boli boli z tego co czytam na róznych forach, ale ponoć to szczypanie i pieczenie i mniejszy ból niż depilator, choć niektóre piszą, że masakra
Może to nie jest dosłowny ból jak przy plastrach albo depilatorze ale odczuwa sie pieczenie i szczypanie podczas zabiegu .Jesli ktos jest strasznie wyczulony moze poprosic o znieczulenie miejsca kremem EMLA. U Ciebie zabieg zapewne zakonczy się pozytywnie bo masz jasna karnacje i jasne owlosienie
Trzeba pamiętać , że po zabiegu od 3 do 4 tyg nie wolno sie opalac no i trzeba mocno nawilżać skóre …nie wolno szorowac gąbką , pilingiem ani żadnymi tonikami , balsamami na bazie alkoholu
u nas za całe nogi , paszki , bikini ( gratis sa chyba kolanka , posladki i stopy)- 1200 zł ale to jest cena za jeden zabieg …potrzebne sa przynajmniej 3
Ceny muszę sprawdzić, mnie wystarczą same nogi I wolę pieczenie przy laserze niż depilator co jakiś czas
mi depilator zostawia czerwone kropki …ktore swedzą a przy kapieli szczypią …
ja miałam robione laserem pachy i okolice bikini ale ze średnim skutkiem niestety. Mam za jasne włosy…
Depilacja laserowa nie powinna boleć, bo to chodzi o włos a nie nic ze skórą.
Ja bym się również skusiła ale cena przeraża troszkę, bo trzeba się liczyć właśnie z tym, że zabiegów musi byc kilka, choć zdarza się, że po jednym więcej nie potrzeba.
No i właśnie włos musi być ciemny, żeby laser go złapał.
Samantka nie powinna a boli …jedni ten bol odbiora jako nie do wytrzymania a inni powiedza ze bylo wzglednie
a no tak wprowadzilam w blad…wlosy ciemne zdecydowanie łatwiej usunac , ale mozna zastosowac w takim przypadku metode elektrolizy-prądem…ale moga zostac blizny niestety .
nie wiem dlaczego ale osoby chore na cukrzyce nie moga poddac sie zabiegowi…a no i kobiety w ciazy
Monika, dlatego, że skóra cukrzyków jest dużo cieńsza, bardziej sucha i podatna na zranienia, które długo się goją. Może dojść do miniwylewów, a później będą z tego brzydkie brązowe plamy. U osoby zdrowej też moze się to zdarzyć, ale cukrzyk ma większe zagrożenie z tym związane
a widzisz …tego nie wiedziałam
Boleć na pewno może, bo to jest jednak “palenie” cebulek włosa. Ehh, muszę się dowiedzieć gdzie i za ile robią u mnie
Można też kupić sobie własny sprzęt:) Złożyć się z mamą, koleżanką zawsze to tańsza opcja. Trzeba też pamiętać, że nie jest to dożywotnie i włosy po jakimś czasie odrastają, niestety.
Ostatnio w Media Markcie widziałam takie coś jak Philips Lumea
K.Czerska sprzęt, który mają kosmetyczki kosztuje tysiące złotych, więc nie sądzę, aby “maszynka” do domowego zabiegu dawała jakieś porunujące efekty… Tak samo jak maszynki do depilacji woskiem - te kosmetyczne w zupełności odbiegają od tej, dostępnej w dużych sklepach i drogeriach…
Ja robiłam przed ciążą wąsik i bikini. Bolało jak nie wiem co, dlatego nie wiem czy się jeszcze zdecyduję po ciąży. Z wąsika jestem zadowolona, ale z bikini nie bardzo, bo jestem po 4 sesjach i dużo włosów nie zniknęło,a miałam zabieg wykonywany naprawdę porządnym sprzętem. Potrzebowałabym jeszcze co najmniej 3 sesji. Po prostu każdy włos jest inny i u każdego inaczej efekty wyglądają. Ja znieczulałam się emlą, ale nie wiele pomagała. Na nogi, jeżeli mam być szczera nie zdecydowałabym się, po pierwsze zbyt duża powierzchnia, bolesne i przy tak dużej powierzchni znieczulenia nie powinno się robić, poza tym potrzeba by było ok 7 sesji co 6-7 tygodni. Kolejną ważną rzeczą jest sprawdzenie osoby która wykonuje depilację i sprzętu czy ma odpowiednie certyfikaty. Widziałam kobietę z tak poparzonymi nogami od depilacji, że aż mi było jej szkoda. Miała na nogach pełno blizn, takich malutkich czerwonych kwadracików jeden przy drugim.
Ja robiłam wąsik laserem IPL i powiem szczerze nie polecam tego lasera jestem po 9 zabiegach i włoski nadal widać. Przez pierwszy miesiąc po zakończeniu było ok a teraz włosków przybywa, ale po ciązy skuszę się jeszcze na jakiś bardziej skuteczny laser.
Ból przy zabiegach jest ale polega on na tz. ukłuciu w momencie jak cząsteczka światła emitowana jest do wnętrza włosa. Dla mnie ten ból był znośny i najgorszy był przy pierwszym zabiegu, a później coraz słabszy.