Zastanawiam się nad zakupem Depilator PHILIPS Lumea tylko Zastanawiam się czy nie lepiej iść na profesjonalną depilację do salonu. Niestety pojawiły mi się na twarzy włoski i wyrywanie ich pensetą jest problematyczne ponieważ mam słaby wzrok.
Ja polowałam na Black Friday bo wiem że był dużo tańszy ten depilator ale potem okazało się że będziemy się starać o dzieciątko i nie będę mogła laserem więc odpuściłam. Uważam że to super depilator ale u mnie z systematycznością kiepsko hahahah
Ja akurat mam słabe i jasne włoski więc na szybkości ogarniam nogi maszynką do golenia. Ale ta moja koleżanka ma taką bardziej poludniodniową urodę i właśnie włoski na twarzy czy rękach, więc golenie odpada, dlatego kupiła Lumeę. Minus taki, że musi trochę czasu poświęcić ale później ma na długo spokój, a po zwykłym goleniu 2 dni i już odrastają.
Mam philips lumea jednak nie mama porównania do depilacji w salonie . Napewno jest słabsza . Ja sibie chwale mniej wloskow rośnie są słabsze i jaśniejsze :) do tego mega wolniej rosna
W salonie zdecydowanie. Choć znam przypadki że kogoś popalili.. ale te domowe są słabsze. Raczej krzywdy się nie da zrobić. Bodajże Philips wypożycza sprzęt do laserowej depilacji nie jest to jakaś duża kwota strasznie. A na pewno mniejsza niż kupno od razu. Te zabiegi trzeba powtarzać aż do całkowitego usunięcia owłosienia. Osobiście z racji tego że trzeba mieć wygolone włoski a mnie o razu robią się ranki nie mogę tego używać. Stosuje wosk i depilator. Resztę tylko gole.
Te domowe chyba słabsze. Ja mam taki w domu ale dawno nie używałam, ciąża karmienie , kolejna ciąża i kolejne karmienie a teraz brak czasu bo to trzeba regularnie robić a mi ciężko tak wygospodarować czas żeby robić to regularnie. Nie mam porównania z salonowym sprzętem bo nigdy nie robiłam u kosmetyczki ale tyle co mogę powiedzieć o takim sprzęcie w który mam to rzeczywiście były takie przerzedzone te włoski . Najlepszy efekt widziałam na nogami a najmniej pod pachami i bikini. Nie wiem , może jets to spowodowane tym że niby zgodnie z instrukcją trzeba dobrze się wydepilować przed laserem. Ja zawsze miałam grube i ciemne włoskim ogolić się idealnie to zawsze wyzwanie . Na zimę pewnie powrócę do zabiegów :D bo ogólnie najlepiej zacząć zimą i robić przez dłuższy czas żeby był widoczny efekt . Później też nie należy po takim zabiegu wystawiać się na słońce więc t bardziej lato to nie jest dobry pomysł żeby zaczynać
Też mam Philips Lumea i efekty rzeczywiście są, ale trzeba regularnie stosować. Chociaż ja już od ponad roku nie używałam, ze względu na ciążę i karmienie piersią w włosów dalej jest mniej. na nogach efekt utrzymał się najlepiej. Jednak po depilacji laserowej w salonie efekty są lepsze, bo często udaje się całkiem zniszczyć cebulki a nie tak jak z IPL tylko uśpić na jakiś czas.
Xyz rzeczywiście najlepiej zacząć zimą, zrobić kilka serii co 2 tygodnie a później wystarczy już raz w miesiącu żeby podtrzymać efekty. U mnie dokładnie tak samo - nogi super efekty, pachy i bikini - dużo gorsze. Myślę, że bikini to sobie kiedyś zrobię laserowo, bo fajnie byłoby mieć spokój z włoskami już tak na zawsze. A przynajmniej na parę lat.
Tak tak tak tak. A najlepiej iść na konsultacje, bo wiem, że na ciemne i mocne włosy działa (sama takie mam i pieniądze wydane na depilacje laserową to najlepiej wydana kasa), a w przypadku jasnych i delikatnych może nie być takiego efektu:) W Warszawie warto jest poczytać sobie o laserach w Estebelle https://estebelle.com.pl/zabiegi/depilacja-laserowa/ Domowe lasery dają znacznie słabsze efekty - również są ok, ale trzeba zabieg powtarzać regularnie co 3 tygodnie.
Aby stworzyć własny token nft, skorzystałem z informacji, które znalazłem na tej stronie - https://merehead.com/pl/blog/jak-stworzyc-nft/ . ponieważ tutaj znajdują się wysokiej jakości i aktualne informacje na temat tworzenia własnego tokena nft. Jeśli również jesteś zainteresowany tym tematem, to z przyjemnością polecam Ci tę stronę!
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.