Dziewczyny, czy Wasze dzieci cierpiały po Delicolu? Wydaje mi się, że córce miał przynieść ulgę, a jest odwrotnie. Czy to możliwe?
U nas nie pomagał po prostu, ale nie było po nim gorzej.
Magros, co u Was przyniosło ulgę?
My nie uzywalismy tego tylko jakieś niemiecki krople które dla mnie były mega dobre. A wcześniej mieliśmy infacol który też był dobry
My probowalismy tych kropli jako pierwszych,niestety efektow nie przyniosl wiec je po prostu odstawilam.
U nas to były ewidentnie gazy, więc poradziliśmy sobie symetykonem, Bobotic forte, masażami, okładami, podkurczaniem nóżek itd.
Już nie wiem co jest u nas bo Delicol raczej nie przynosi ulgi, espumisan również. Czy masaże i okłady? Trudno powiedzieć. Śle układanie na brzuszku jak najbardziej
U nas oczywiście też ulgę przyniosła moja dieta i eliminacja alergenu, bo okazało się, że córcia ma skazę.
U nas dieta przyniosła efekty tylko na chwilę, próbuję dojść do tego co się nagle wydarzyło, ze bóle tak szybko się nasiliły
Mama_Gratki a próbowałąś ciepłe okłady na brzuszek ?? u mojej to pomagało…letnie żelazko i kilka pieluszek i tak na zmianę sobie je ogrzewać i co chwilę zmieniać, rozgrzewanie brzuszka pomaga…spróbuj, może znajdziesz ukojenie na jakiś czas chociaż dla córki…ja zresztą jak tylko czuję że mają obie córki problemy z brzuszkami to zaraz ciepła ręka na brzuszek i rozgrzewam, starszej czasami każę przytulać podusię do brzuszka i tak spać, mi to pomagało na ostre bóle miesiączkowe w pierwszych dniach…a więc coś jest w tych ciepłych okładach na brzuch ;)) daj znać potem co i jak u Was
Ewcia, używałyśmy ciepłych pieluch i termofirka z wiśni. Czasem wydaje mi się, że ten ból jest jakby obcy, dziwny. To co u nas daje ukojenie od razu; podlurczam nóżki do brzuszka. Miałyśmy ciężką noc i właśnie w czasie tej gimnastyki córka zasypiała, niestety z momentem końca ćwiczeń - pobudka