Czy zmieniacie wystrój domu na święta lub na przykład zależnie od pory roku? Co rok kuszą mnie piękne świąteczne pościele, poduszki, firanki i inne dekoracje, ale myśl, że musiałabym to przechowywać przez pozostałą część roku skutecznie zniechęca do zakupu. Jednak zawsze miło jest gdy idę w odwiedziny do znajomych a tam wita mnie świąteczny wystrój
O zalewie cudnych zdjęć na Instagramie nawet nie wspominam...
Uwielbiam okres świąteczny chhba bardziej Boże Narodzenie niżeli Wielkanoc wieksze bogactwo jeśli chodzi o dekoracje ;)
Nie kupuje żadnych firan czy zasłon z takim motywem ale mam sporo figurek gadżetów świątecznych niestety tak jak piszesz sporo potem jest wrzucanych do pudełka j czeka caly rok na wyjęcie.
Vo roku vos dokupuje i się tak to zbiera cos z wyprzedaży się trafi cos fajnego niespotykanego i tak się to zbiera ;) przez ostatnie 2-3 lata robilam sama bombki z cekinów i wielkich kokard wyglądały bosko a nowe cekiny rozświetlały choinke swoimi błyskami;) teraz mam tego zbyt dużo aby wszystko zawiesić na choinke moje bombki roznego rodzaju ptaszki misie bombki do tego świeżo pieczone pierniczki zdobione prze corke kiedys szybki;) jest tego sporo;)
W tym roku bardzo mi się podobają pomysły na ponterescie bombki w pudełku ale czy ogarne to po porodzie nie mam bladego pojęcia;) ale taki stroik fajnie by zdobił stolik czy komodę;)
Na święta zawsze dekoruje cały dom w ozdobach - uwielbiam ten czas i już na początku grudnia ustawiam co się da, bo nie mogę się doczekać tych pięknych ozdób.
Chciałam teraz zrobić ozdoby na jesień, ale niestety w pepco i action wyprzedały się 1 dnia więc zrezygnowałam z tego pomysłu
Ja bardzo lubię świąteczne dekoracje, wianuszki, stroiki no mnóstwo tego jest.
Ale czasem wydaje mi się to lekka przesada że coraz wcześniej pokazują się takie rzeczy.
U nas w takim sklepie Tedi są już od 2 tygodni, rozumiem że chcą to sprzedać. Ale klimat świąteczny powinno się czuć dopiero w grudniu na początku koło Mikołajek a nie we wrześniu! I jak tu się cieszyć ze świat które będą dopiero za 3 miesiące?
Ja nie kupuje wcześniej takich rzeczy.
Lubimy co roku kupować choinkę ale musi być w doniczce żywa mi się bardzo to podoba, zakładam worek jutrowy na doniczce i wygląda super ( tylko niektóre śmierdzą trzeba na to zwrócić uwagę). W tamtym roku szukaliśmy wsztstkich ozdób na ostatnią chwilę. No ja będąc w 7 miesiącu już się ledwo kulałam przez moją rwa kulszowa :D na szczęście to już za mną.
Mam nadzieję że w tym roku uda mi się zrobić pierniczki świąteczne a jak nie to kupię od tej Pani :
https://www.instagram.com/smallsweetcookies/
Moim zdaniem ta Pani tworzy arcydzieło same zerknijcie a się dosłownie : zakochacie w pierniczkach. Są ręcznie malowane!
Ja to pierniki robie sama ale już kiedyś pisalam jest to nasza tradycja w pracy każda z nas robi w domu ;)
Fajna sprawa i jedna druga motywuje potem porównujemy sobie zdjęcia;) co raz nowsze pomysły;)
Fajnie jak ma się już dzieci starsze które pomagają w wykrawaniu czy dekoracji jest wtedy kupa sprzątania ale i zabawy ;)
Co do choinki zawsze w domu mialam sztuczna uważałam.ze zywej szkoda i tyle kasy na chwilę się wydaje jednak kiedy zamieszkałam z mężem u jego tylko żyw wchodzila w grę i ma rację wtedy jest inny zupełnie klimat zapach swieżej choinki noszący się po domu ;) te kolki które trzeba potem zmiatac ;) hehe
U mnie w rodzinnym domu zawsze była prawdziwa, a potem wkopywana była w ogródku, ale ja w domu swoim mam sztuczną choinkę, bo denerwuje mnie to całe igliwie do sprzątania
Pierniczki mam zamiar robić w tym roku z synem :) choinka u nas sztuczna w tym roku muszę kupić mała i dać na szafkę bo w tamtym roku młody zjadł oko z drutem od ptaka i w tym roku nie ryzykuje chociaż już starszy :D oczywiście dekoracje świąteczne beda, uwielbiam ten czas świąteczny oby w tym roku również snieg zawitał :D
U nas w tym roku tez bedzie malutka przemeblowanie nastąpiło ze względu na łóżeczko a niestety duza choinka nie wejdzie;( ale klimacik będzie zawsze jakies dekoracje cos sie wykombinuje zeby było świątecznie;)
My mamy malutką choinkę (około 1,2m) bo to moja stara jak jeszcze mieszkałam z rodzicami... teście niestety nie mają tradycji ubierania choinki - co mnie zszokowało, bo mój pierwszy raz ubierał choinkę ze mną o.o Także jak się uda w tym roku to kupimy większą, ale jeżeli nic fajnego nie znajdziemy to zostaniemy przy tej małej
Monia, ja dużo ozdob kupiłam online w rossmannie, 2 lata temu chyba były promocje i były wyprzedawane za grosze i sobie skompletowalam fajne ozdobki. W tym roku będziemy mieć pierwszy raz choinkę, chcemy koniecznie zywa jakaś nieduzą. Brakuje tylko lampek
Ja raz miałam żywą na swoim, w ubiegłym roku nie miałam, bo w rozjazdach na święta po rodzinie, wiec bez sensu. Ale jakieś ozdoby, światełka, świeczniki itp były :D
Również mam większość ozdób z Rossmanna Kiedy to po świętach było można dorwać wszystko po 99 groszy. Plus mam bombki z kika takie nietłuczące się. Lampki mamy z auchan - dobra cena i jakość również. No i pełno jakiś figurek itp z pepco i leroy
U nas nazbieralo się przez kilka lat tych dekoracji ;)
A skąd kupowane ciężko powiedzieć Auchan, w biedronce chyba że 2 komplety lampek i jakieś zawieszki z allegro tez zamawiane mamy taki ukraiński sklep w ubiegłym roku takie fajne zabaweczki laleczki buciki male misie kupiłyśmy z corka ;) kiedys z tesco pare rzeczy kupionych bylo ;)
W yusk kupiony duzy Mikolaj ddo tetego uszylam worek jutowy;) do tego chce dokupić renifery z kika ale co rok się zbieram i potem już ich nie ma ;)
czesto mamy dekoracje nie typowo choinkowe ale swietnie sie tam prezentuja;)
Mamy kilka bombek z dawnych lat ;) od tesciowej wiec tez je wieszamy kiedys cukierki i chyba w tym roku tez sie o nie postaram;)
Kilka lat temu choinka była ubrana n barwy tylko czerwono złote i białe lampki teraz jest jak prawdziwa kolorowa choinka ;) jest na niej wszystko ozdob jest sporo ze polowa zostaję w pudelkach;)
Natalia tez czesto słyszę a po co ci to, albo znowu bzdur matka na kupiła;) hahaha
Ale jak razem jedziemy do zakupy w raczej nie podchodzę do takich rzeczy bo zaraz teksty sypie ;) wole sama na takie wyprawy chodzić;) w ubiegłym roku to tak nakupilam prezentow dla niego i corki ;) pchalam do szafki a potem zdziwiłam się ile tego ;) zawsze jakas promka się pojawiła to szkoda nie skorzystać
Mnie do zakupów tych ozdób świątecznych jaka nie ciągnie.
Ja to ogólnie mam zawsze problem z prezentami, co komu kupic a ludzi do obdarowania całkiem dużo i co roku zabieram się za to dużo wcześniej a przez moje niezdecydowanie zostaje wszystko na ostatnią chwilę.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.