Cześć
Po konsultacji z pediatra został przepisany Debridat dla mojej 2 miesięcznej córki. Podobno pomaga na kolki. Jest to lek na receptę. Czy macie jakieś doświadczenie z tym lekiem ?
Witaj na forum #teamLOVI!
Cześć
Po konsultacji z pediatra został przepisany Debridat dla mojej 2 miesięcznej córki. Podobno pomaga na kolki. Jest to lek na receptę. Czy macie jakieś doświadczenie z tym lekiem ?
Niestety ja nie pomogę. My używaliśmy tylko Delicolu.
Uuu też tego nie używałam dziecku.
Aż tak Wam dają w kość kołki? Kurcze jeszcze ten mc i powinno się bobasowi polepszyć.
moj syn miał okropne kolko,le tego nie stosowałam i w sumie pierwsze słysze najczęściej każą przetrwać plus espumisan i delicol i tyle miałam
Czy aż tak dają w kość...to bardziej chodzi o córkę. Co karmienie ryk okropny od 4 dni. Wiadomo raz mniejszy raz wiekszy. Jak już uda mi się ją uspokoić to zasypia bo tyle czasu minęło. Nic nie idzie z nią porobić. Nie ma mowy o aktywnym lezeniu na brzuszku. Nawet jak chwilę uda nam się pośmieszkowac na kocyku to za chwilę przerywa to ból brzucha. Martwię się o jej rozwoj bo tylko płacze między karmieniami.
Hmm ja pierwsze slysze o takim leku u nas tez syn miał okropne kolki w ruch szedł jak juz to espumisan przez chwile sab simplex ale u syna dzialal jakby w odwrotna strone i mi sie wydawalo ze jest gorzej a od lekarzy zawsze slyszalam ze na kolki nie ma lekuna recepte ze trzeba zacisnac zeby i wytrwać ten ciezki zarowno dla dziecka jak i rodzica czas wiec tez nie pomoge bo nie wiem ale daj znac koniecznie czy faktycznie pomogło jak za jakis czas bedziesz mogla cos powiedzieć na ten temat
Nigdy nie słyszałam o tym
Najpopularniejszy jest jednak delicol to chyba większość lekarzy przepisuje. Ciekawa jestem tego leku daj znać czy pomaga
Z tego co orientuję się to debridat został wycofany ze sprzedaży i działal kojąco na refluks u dzieci. Mojemu 2 miesięcznemu synowi bardzo pomógł ;)
A masz informację dlaczego został wycofany,
Ja tylko znam delicol i Espumisan. Tego nie znam szczerze mówiąc.
Debridat reguluje prace układu pokarmowego, działa na perystaltykę jelit. Często jest przepisywany jak nie ma poprawy po preparatach dostępnych bez recepty. Znam kilka osób,które stosowały i byly bardzo zadowolone.
Debridat nie został wycofany, ale od dłuższego czasu jest duży problem z jego dostępnością (informacja w internecie na temat wycofania dotyczy tylko wybranych serii preparatu, zdarza się to w przypadku wielu lekow) .
W aptekach można znaleźć Debridat z importu interwencyjnego czyli z innych państw, firma Pharmavitae, Inpharm itp. Popytaj w aptekach, może uda się coś zamówić. ;)
u nas właśnie zaczęły się kolki i wiem co to znaczy nic nie mogę zrobić w domu , leżenie na brzuszku kiedy jak dziecko ciągle płacze ? yo samo miałam z synem jasne rozwojowo w tym etapie był trochę do tyłu z podnoszeniem głowy, ale miał też minimalne obniżenie mięśniowe. Potem to nadrobił i był nawet do przodu, więc się tym nie przejmuje. Teraz to najważniejsze ulżyć dziecku i być blisko :)my stosujemy delicol i espumisan
Dokładnie. Leżenie na brzuszku naprawdę działa cuda.
O tych seriach czytałam w internecie. My jednak stosowaliśmy tylko debridat W syropie ktorego pediatra nie miała czym zastąpić u niemowlaka. Szukałam w aptekach i nie znalazłam Bo wszędzie słyszałam , że został wycofany. Przyczyny jednak nie znam.
Jejku współczuję . U nas były bóle brzuszka ale dwójką dzieci i na szczęście bez kolek
U nas też obyło się bez kolek,dlatego też nie słyszałam nawet o tym leku. U nas na bóle brzuszka wystarczały masaże brzuszka, ćwiczenia, termoforek i dużo tulenia.
U nas osteopata pomógł z kolkami. A na początku używaliśmy espumisan dla dzieci
Oj Tak dużo Tulasków Lea to pomagało :)))
I noszenie leniwca :)
Osteopata to dobry pomysł. Zobaczy co i jak i na pewno nie zaszkodzi
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.