Czy znacie jakieś dobre darmowe rachunki bankowe? Do zakupów internetowych?
Nie bardzo rozumiem pytanie. Ja np wszytkie rachunki mam darmowe a za karte place tylko wtedy gdy bie zrobie zadnej transakcji w miesiacu
Tak ja tez jeśli nie zrobię transakcji w miesiącu to płacę za kartę..
Ja mam w BNP Paribas i bez problemu pracę internetowo, robię przelewy i mam to za darmo nic nie pobierają
Ja mam w m bank i rowniez nie pobieraja oplaty jeśli są w danym miesiącu robione transakcje bez problemu mozna placic internetowo
Do niedawna większość z nas nie miała takich dylematów. Rachunki bankowe były z reguły darmowe lub bardzo tanie w użytkowaniu. Sytuację rynkową zmieniła ustawa o podatku bankowym. Banki przyzwyczajone do dużych zysków musiały część z nich oddać państwu w postaci podatków.
Zaczęły więc szukać oszczędności i możliwości zysku.
Warto mieć świadomość, że wiele banków posiada nadal darmowe warunki. Odsyłam do https://www.tanie-konto.pl/ranking-kont-osobistych/
Siostra nie dawno otworzyła rachunek bankowy pko.bp. Utrzymanie konta ma za darmo jeżeli 3 razy w miesiącu zapłaci karta.
Takich rachunków jest naprawdę wiele. Wystarczy nie zamawiać karty, bo opłata najczęściej dotyczy karty, a nie samego rachunku :)
Jeżeli chcesz mieć dodatkowe konto to polecam mBank.
Mnóstwo jest takich rachunków. Oczywiście w części aby było darmowe to trzeba coś wykonać, np. kilka transakcji kartą (ja tak płacę właśnie w internecie bo mi wygodniej niż przelewem), czy za określoną kwotę.
Ja mam w mBank, tam jest za darmo jak się wyda miesięcznie kartą 300zł, więc w dzisiejszych czasach to wiele nie trzeba kupić aby wypełnić ten warunek.
klaudiamama no troche to dziwne...rachunek do zakupów internetowych...a nagłówek rachunek ogrodowy..
Weronisia pewnie błąd się wkradł albo słownik zmienił
Każdy bank proponuje taki rachunek po spełnieniu kilku kryteriów, przeważnie trzeba wykonać min 1 transakcję karta aby za nią nie płacić i mieć jeden wpływ na konto na określoną kwotę. U mnie w Pekao SA to 500zl.a transakcja karta na dowolna kwotę.
Aneczka być może....choc mnie i tak zastanawia ten post.jak juz kazda tu napisala teraz praktycznie kazde konto jest darmowe po spełnieniu warunków.
Weronisia wydaje mi się że chodziło o reklame bo w komentarzu coś tam sugerowala