Mamy po raz pierwszy od kiedy jesteśmy rodzicami, możliwości dalekiego wyjazdu.
W zasadzie nie byliśmy nigdzie poza Europą, więc każdy kierunek nas pewnie zainteresuje.
Co proponujecie? Dzieci przez 2 tygodnie będą u dziadków.
Chcielibyśmy ten czas wykorzystać na jakąś egzotykę
Ania az Ci zazdroszcze ja synka najdluzej zostawilam na 3godziny pare razy;-) resztę spędzam tylko z synkiem;-) zreszta nie wiem czy bym tyle wytrzymala bez synka;-) ale jak jest okazja jechac z mezem sam na sam gdziekolwiek.to sama bym pojechała nawet na pare dni;-) a każdy.lubi co innego , wiec nie wiem tez co lubicie ile macie przeznaczonych pieniędzy;-) , nie planowalam nigdy takich wakacji wiec wiele nie pomoge, ale moze dziewczyny zaraz Ci podsuna jakies pomysly, az w końcu sama z mezem zdecydujecie;-) napisz jak juz wybierzesz gdzie sie wybieracie;)
Przede wszystkim kwestia pory roku i funduszy Dominikana, Mauritius, Meksyk, Kenia
Gdybym ja miała możliwość wybóru dalekich wakacji na pewno zdecydowałabym się zobaczyć wodospad niagara w ameryce. W dodatku jest on na granicy USA i Kanady więc można sobie wybrać kraj. Wiem że istnieje możliwość zobaczenia wodospadu z rzeki do której on spada ze stadku więc widok z dołu na pewno niezapomniany.
Fajnie tak wyjechać i odpocząc od dzieci , chociaż ja bym sie chyba nie zdecydowała na taki wyjazd
Ja ostatnio przegladalam oferty wakacji i cslkiem fajnie i tanio wychodzil zanzibar.
Od 9 lat nigdzie nie byliśmy sami, a najdłuższe wypady to na jakąś nocną imprezkę.
W sumie to chyba każda z wymienionych propozycji mnie ciekawi - muszę poczytać.
Chyba najbardziej mnie kręci Zanzibar, Meksyk i USA.
A któraś z Was zaliczyła taki kierunek?
Oj ale fajnie. My tez tylko w europie spedzalismy wakacje. Chociaz zawsze marzylam zeby leciec do australii. Mam znajoma ktora tez bardzo polecala indie.
Ja polecam Kubę Natomiast jedynie z opcją all inclusive.
Byłam raz na wycieczce. Jechaliśmy z biura ITAKA. Byłam w marcu, a tam było przepięknie i gorąco. Mieliśmy również kilka wycieczek. Jeżeli tylko jest w ramach Waszego funduszu i jedziecie bez dzieci to na prawdę polecam Na taki wyjazd będę chciała męża namówić, ale to nie szybciej niż za kilka lat. Na pierwsze lata życia maleństwa wycieczki jedynie z maleństwem i to pewnie po Europie np. Praga, którą uwielbiam.
Polecam dwa kierunki, może nie aż takie dalekie ale warte zainteresowania poniewaz na miejscu jest przepięknie:
Madera - byliśmy 2 lata temu, cudowne lewady, mili ludzie oraz smaczna kuchnia.
Azory - odwiedziliśmy zimą zeszłego roku. I pomimo tego,ze wypoczywalismy w listopadzie, to chodziliśmy z krótkim rękawkiem.
Jeśli jednak dodatkowo chcielibyście wypocząć gdzieś w Polsce o polecę Kołobrzeg:
Hotele ze Spa w Kołobrzegu - swiecie24.pl - znajduje się tam wiele dobrych hoteli spa.
Czytam czytam i płonę z zazdrości, oczywiście takiej pozytywnej
My kiedy wybudujemy wreszcie dom, może w tedy wybierzemy sie gdzieś dalej
Póki co byliśmy dwa razy w Grecji
My jeszcze nie wiemy gdzie się wybierzemy, ale z tego co czytam na okbus.pl - Blog tematyczny o motoryzacji. , opłąca się chyba lecieć z Modlina.
Zastanawiamy się nad wakacjami w Londynie, czasami są tanie loty z Katowic, zastanawia mnie tylko jakie lotnisko wybrać? Byliście już w Londynie, podzielcie się swoimi przemyśleniami na ten temat. Znalazłam artykuł http://podsuwam.pl/loty-z-katowic-do-londynu-ktore-lotnisko-w-londynie-wybrac-jak-najlepiej-dojechac-z-lotniska-do-londynu zgadzacie się z nim? Dzieci zostaną z dziadkami, chcemy jechać tylko na kilka dni a za jakiś czas weźmiemy je ze sobą.