Są takie specjalne folie, w mlecznym kolorze które można przykleić na szyby. Bedzie dużo roboty żeby z tego powycinać kształty jakie masz na drzwiach ale moze sie uda. Przy okazji nie będzie widać wnętrza a jakieś światło nadal będzie przenikać przez te folie.
Cześć, szukam pomysłów czym zasłonić te szybki prócz firanki lub zasłony. Niestety przez te szybki wszystko widać z zewnątrz co mam w korytarzu. Bardzo mnie to denerwuje szczególnie przy zapalonym świetle. Wymiana drzwi niestety nie wchodzi w grę.
Ja również postawiła bym na folię popatrz sobie na folię statyczne lub witrażowe zależnie co komu się podoba;)
Wycinania może i sporo ale zawsze to ta prywatność trochę bardziej zachowana niżeli każdy przechodzeń ma widzieć co jest we wnętrzu
Są te folie typu lustro weneckie czyli widać tylko z jednej strony i nie jest tak ciezko przykleić klei się większy kawałek a później nożykiem do tapet wycina się po rantach nie jest w cale tak trudno to zrobić
O tak te mleczne folie by się spisaly
Są takie naklejki lekko przyciemniające z zewnątrz nic nie widać od środka widać wszystko. To coś w rodzaju jak przyciemniają szyby w aucie. Taka folia.
Możesz ewentuanlie skontaktować sie z jakąś firmę, która nałoży Ci na te drzwi folię mrożoną.
https://mocniwreklamie.pl/folia-mrozona-warszawa/
Daję tutaj namiar na taką firmę
Są różne folie nawet w efekcie lustra. Można też pomalować farbą, to też daje fajny efekt i rozwiąże problem.
Albo tak jak dziewczyny piszą takie mleczne to są chyba naklejki albo może coś na zasadzie witraże ewentualnie może po prostu jakaś ładna delikatna firaneczka przymocować na górze drzwi może niekoniecznie go goździki żeby ich nie uszkodzić ale można kupić takie samoprzylepne haczyki wieszaczki które później nie zostawiają śladu przymocować tam taki delikatny patyczkowy karnisz i właśnie firaneczka
Najlepiej sprawdziłaby się mleczna folia bo jeżeli przykleisz w formie lustra weneckiego to przy zapalonym świetle możliwe, że dalej będzie widać co jest w środku. My mamy takie lustro w drzwiach i obok.. widać wszystko co leży czy jak chodzimy jeżeli drzwi są otwarte do wiatrołapu...
Ewentualnie zasłonę powiesić ale najlepiej sprawdzi się mleczna folia ;)
Ja polecam ogólnie grupy na Facebooku gdzie ludzie się dzielą różnymi pomysłami do domu. Często widze super podpowiedzi i pełno inspiracji
Wyobrażam sobie te drzwi obklejone na szybach witrażami. W moim odczuciu prezentowałyby się cudnie! :)
Piękne są witraże masz rację, natomiast one też są w jakiś sposób "przezroczyste" i można przez nie zajrzeć. Chyba że są takie z efektem aby nie można było zajrzeć. Tyle że to pewnie i tak na zamówienie pod wymiar. To są ręczne robótki, drogi wydatek. Chyba że ktoś sam potrafi;)
Ja tutaj widzę folie żeby zrobić takie lustro weneckie :D
Folia to też świetny pomysł ale ja pomyslalam na początku o naklejkach mlecznych
Myślę, ze folia musi być;/
ja bym się zdecydowała na jakąś dobrej jakości oczywiście folię :)
Nie ma wielkiej ingerencji czy wydatku, a jak się rozmyślisz to też szybko możesz zrezygnować i zmienić na coś innego :)
Mam podobne dzwi i mam założoną dobrą folię przyciemniajacą. Z zewnątrz nic nie widać co jest w domu a z środka ładnie widzisz co się dzieje na zewnątrz.
Na szybę w takich drzwiach założyła bym folię lustro weneckie, aby zmienić właściwości szkła i aby z jednej strony okna był nieprzezroczysty efekt a z drugiej strony okna, by było przezroczyste.
Zdecydowanie folia dzięki której z zewnątrz nie widać co i jak ale Ty będziesz widziala wszystko :) nie wiem jak tam ona się fachowo nazywa. W statch drzwiach taka mieliśmy.
My mamy fabrycznie to lustro weneckie, ale jak się bliżej przyjrzy to jednak widać co się w środku dzieje.