Trochę drogi wydatek. To zależy czy dużo wody pijesz. U mnie by się nie sprawdził ponieważ mam filtry w kranie i pijemy niegazowane napoje.
Moje dzieci uwielbiają gazowaną wodę dlatego kupiliśmy do domu SodaStream, bo mamy dość plastiku. Dzieci są teraz szczęśliwe, nalewają do urządzenia przefiltrowaną wodę, naciskają 4 razy i maja mocno gazowaną wode. W końcu nie musimy kupować cieżkich zgrzewek z wodą. Wg nas się opłaca, bo urządzenie jest bardzo wygodne. Naboje wymieniamy w autoryzowanych punktach, bo cylindry są napełnione gazem spożywczym.
Jeżeli jest możliwość nabicia gazem dołączonego naboju to rzeczywiście bardziej się to opłaca. Tylko ciekawe właśnie czy ten gaz do nabijania nadaje się do gazowania nabojów.
Jak najbardziej się nadaje bo jest to gaz spożywczy więc taki sam który jest w oryginalnych nabojach. Tego gazu używa się też s kegach do piwa
A to super to rzeczywiście nie ma sensu za każdym kupować nowego naboju.
No nie bo było by to w ogóle nie opłacalne
A tez Ci Kargaw powiem, dobrze, że tu piszesz bo te internetowe to czasem są opalacane,aby świetnie się je czytało.
Mam znajomą która jest opłacana przez panią psycholog, aby jej wystawiać dobre opinie na znanym portalu.
Też się nad tym zastanawiam, bo mój mąż lubi wodę gazowaną. Aj wolę bez więc mi wystarczy filtrowan, a dla niego zawsze kupujemy. Myslalam że róży soda stream nie będziemy produkować tyle plastikowych butelek
Danutka niedaleko mnie mieszka jedna taka influenserka która dostaje produkty do testów w zamian za opinie i promowanie na Instagramie i gdzie się da. No i ona musi pisać do re opinie bo inaczej nic więcej jej nie dadzą więc ja nie ufam tym opiniom wcale
My używamy od jakiegoś roku i bardzo polecam , nie kupuje już wody w sklepie, sodastrem robisz sobie tak gazowana wodę jaka lubisz , co do tych syropów smakowych to mi osobiście nie smakują ale woda jak najbardziej super i polecam nam udało się kupić w super cenie w media expert za 300 zł mieliśmy urządzenie z 3 butelkami i 3 syropy gratis .... co do wymiany butli w sklepie jest drożej ale mamy pana który wymienia za połowę ceny : )
Nigdy nie przepadałam za gazowana do czasu po ciąży;) wszystko się zmieniło, teraz zwykła woda mniej mnie nawadnia jak gazowana. Soda stream , ależ byłby to strzał w dziesiątkę. Pozwole sobie i poczytam Wasze opinie w tym wątku
Czyli generalnie opinie pół na pół;).. Ja się jeszcze zastanawiam ale chyba spróbuję, bo już naprawdę mam dość kupowania tych zgrzewek i wyrzucania sterty plastiku..
Ja kupuję ale nie w tym miesiącu hahaha może w przyszłym trochę zaoszczędzę i się uda bo teraz mega dużo wydatków same książki córki to prawie 500zl a do tego jeszcze zeszyty i cała reszta masakra
Ledwo wakacje się zaczęły , a Kargaw już wita szkolę na wesoło :D żarcik;)
A 300 zł na szkolę mają zabrać chyba niebawem ? to zawsze coś na zakup do szkoły.
No ale przecież teraz i babcine ,i dopłata do żłobków ,i 500 dla mamy w domu, no coś za coś ...eeghh
W podstawówce dają książki i się za nie nie płaci. W liceum już trzeba kupić. Danutka witam szkole bo wiem że trzeba kupić książki teraz używane bo pod koniec wakacji już mało kto ma i trzeba kupować nowe a są naprawdę drogie w zeszłym roku za książkę i ćwiczeniówke do biologii zapłaciłam 139 zł a kup tak wszystko nowe to wypłaty braknie, poza tym na początku wakacji są duże przeceny np na plecaki, córka teraz na Zalando zamówiła za 149 przeceniony z 229 to się opłaca
No pewno,że trzeba korzystać I kupować promocyjnie.
Samantak robię z ciuszkami dla nas, czy też jedzeniem w Lid z kuponami, czy inne.
Teraz jest tak drogo, że czasem wybieram co mam wziąć do koszyka;(
Jeśli chodzi o rzeczy do szkoły to pod koniec sierpnia zazwyczaj w Biedronce jest jakieś 2+1 czy 1+1. Warto wtedy kupowac;).
JesXze jak w ciąży byłam z mężem rzuciliśmy się na promocje pieluch. Dzwonilismy do rodziny ,czy możemy na ich kartę kupić . Przydało sie, teraz zużywamy zapasy,jakie zgromadzilismy jeszcze w czasie ciąży
DaNutka 500 dla mamy w domu pierwszy raz slysze na czym to polega?