Czy u Was też jest taka panika?

Tak w mieście to co innego bo są taksówki czy autobusy czy tramwaje. I jakość człowiek sobie poradzi. Zauważyłam właśnie że osoby kto wychowały się na wsi mają z reguły prawka …. Częściej się zdarza że nie mają właśnie te co życia w mieście :thinking:

1 polubienie

To mój mi robi zakupy mimo że ma mało czasu , my się akurat dzielimy obiwiazkami bo ja siedzę w domu to jak mąż wróci zostawał ze synem to ja jechałam po zakupy

To u mnie głównie za zakupy jedzie mój mąż bo zazwyczaj jest ich dużo i są ciężkie. Przed ciążą i w ciąży ja jeździłam na zakupy przed pracą i po prostu jak coś było ciężkiego to zostawiałam w bagażniku i jak wracał z pracy to przynosił do mieszkania. Teraz j nie mam auta to chodzę na zakupy jak idę na spacer :smiling_face_with_three_hearts: z małym i biorę to coś się do wózka zmieści :face_with_peeking_eye:

Zakupy w ciąży lub z małymi dziećmi to zawsze był dla mnie hardcore :rofl:

Dla nas też to duża wyprawa jest

Ja całą ciążę zakupy robiłam, nie chciałam oddać mężowi tego obowiązku :smile: a w sumie teraz też najczęściej ja jadę sobie raz w tygodniu żeby się wyrwać z domu, albo z ferajną na spacerze :ok_hand:t2:

Ja też robiłam zakupy. Ja lubię robić zakupy bo lubię wybrać to co chce. Zostawiałam tylko ciężkie torby które mogły zależeć w bagażniku a mąż wnosił jak wrócił z pracy

Ja najczęściej też tak robiłam i mąż wyciągał z samochodu, a żeby nie dźwigać ciężkich toreb to przy kasie pakowałam większość rzeczy luzem do wózka a dopiero pakowałam do toreb w aucie. Trochę więcej roboty ale przynajmniej nie podnosiłam ciężkich toreb z wózka do bagażnika

My też się dzielimy i mój przeważnie robi zakupy a tym bardziej teraz jak jestem w ciąży

Wiesz co przydałoby się najbardziej teraz bo powiedzmy sobie szczerze jak już mała będzie mobilna i trzeba będzie je do przedszkola i na zajęcia dodatkowe wozić to nie wiem jak on sobie poradzi a też nie może wszystko być na mojej głowie.

Wiesz co ja zawsze lubiłam być odpowiedzialna i tym podobne. Inna sprawa że wcześniej wszystkie auta były na mojego ojca. Ale mi jakoś nie przeszkadza to wszystko ba Ja pilnuję opony to od razu moją mamę umawiam

@magdallenka08971 No to my zakupy robimy większe w sobotę i jedziemy do centrum handlowego. Są momenty że na przykład dziewczynki rozchorują i wtedy on idzie do sklepu ale wiadomo że przejdź kilometr bo tyle mamy od Biedronki z dwoma ciężkimi siatami to jest spore wyzwanie

To ja brałam do wózka luzem i brałam reklamówki. I w
Aucie do tych reklamówek wkładałam rzeczy. Więcej roboty bo po jednej dwie rzeczy wkładałam ale nie nosiłam ciężkich.

@Anetteso_gmail.com jak macie kilometr to może warto zaopatrzeć się w taki wózek

Bardzo wytrzymały i fajny. Składany więc nie zajmuje dużo miejsca. Ludzie też to używają jadąc na plażę z betami z dziećmi więc może się przydać nie tylko na zakupy by nie nosić ciężarów. Ja taki planuję kupić niebawem

2 polubienia

O tez mam tez wozek ale chyba w action kupilismy I super opcja na wakacje , wrzucamy wszystko i jedziemy na plaze :wink:

2 polubienia

Właśnie namawiałam mojego na taki wózek, zwłaszcza że jak byliśmy na wakacjach na plaży to bardzo się przydał i wiem że jest wytrzymałe bo starsza jak miała 3 lata To w nim jeździła.

Na wakacjach to wypożyczyliśmy ale definitywnie myślę czy nie kupić

Ale to się też świetnie sprawdzi a zakupy żeby mąż nie dźwigał

1 polubienie

Też muszę sobie kupić taki wózek przydatny by mi był do wożenia przedmiotów z domu do piwnicy w drugim budynku :grin:

My jak idziemy na działkę na grilla to pakujemy wszystko wlasnie do niego i jedziemy :wink:

2 polubienia

Widziałam je w Action ale najtaniej było chyba w Sinsay ale szybko się wyprzedały. Ten z decathlon wydaje się być porządny ale dos drogi

Fajny. Widziałam go ale jakoś nie pomyślałam że może być na plażę. Chyba sobie taki kupię. Można tam też dziecko wsadzić jak jest zmęczone i dla frajdy hihi

Myślę że na allegro można znaleźć

Dokładnie tak. Wkładasz tam pledy, koce, parawan (nad polskim morzem) zabawki do piasku, dziecko, wałówkę …. dmuchańce …. No wszystko …. Coraz więcej ludzie właśnie na plażę kupują :smiling_face_with_three_hearts:

@Anetteso_gmail.com tak pewnie tam będzie taniej

2 polubienia