jest taka sprawa, że stosunek bez zabezpieczenia miał miejsce dzień po owulacji według aplikacji, oczywiście z finałem. Kilka dni później niewielkie plamienia na brązowo i myśl, że to okres przed czasem, chociaż do tej pory cykle regularne 30 dniowe. Brązowe plamienia zawsze występowały dzień przed okresem, potem już jazda przez równe 5 dni krwawienia. Okres się nie pojawił, za to po dwóch kolejnych dniach następne niewielkie plamienie na brązowo. Okresu znowu brak. Okres powinien pojawić się dzisiaj (do tej pory był co do dnia z przewidywaniami aplikacji, śledzone od ponad pół roku) w nocy pojawiło się krwawienie po stosunku. Zaśmialiśmy się z mężem, że wywołał okres, ale... od rana nic. Ani kropli krwi. I nie byłoby w tym nic dziwnego, ale do tej pory nie zdarzyła się tego typu sytuacja z plamieniami i tak krótkim krwawieniem. Czy jest szansa, że to jednak ciąża? Skąd to słabe krwawienie po stosunku?
Hej:) Kiedyś czytałam o plamieniach wywołanych przez zagnieżdżenie się w macicy tego słodkiego robaczka, ale może coś źle zrozumiałam. Czy sama miałam plamienia, tego nie pamiętam hehe Tak jak poprzedniczki radzę zrobić test ciążowy (który we wczesnej ciąży może pokazać jedną z kresek bledszą od drugiej, najczęściej jest to kreska strefy T-testowej) i udać się do lekarza, który zapewne zleci wykonanie badania/badań na poziom hCG. Jeżeli jednak ciąża zostanie potwierdzona to gratuluję i powodzenia! :)))
Ale pewnie jeszcze za wczesnie plamienia implantacyjne sie pojawiaja i ja tam mialam w pierwszej ciazy;) kilka dni delikatnych plamien w drugiej ciazy za to bol w macicy dp tego stopnia ze piszlam do ginekologa nie myslac nawet o ciazy;) wiex objawy moga byc rozne.
Plamienia lub krwawienia po stosunku moga byc z roznych przyczyn.
Co do testu, jesli wyjdzie pozytywny polecam jak najszybsza wizyte w gabinecie.
Zdarzają się plamienia podczas implantacji zarodka. Zazwyczaj są one w podobnym czasie od owulacji co okres, dla tego czasem są z nim mylone. Tak jak dziewczyny piszą, zrób test, albo najlepiej badanie krwi bo to już wiele wyjaśni... I jeżeli potwierdzisz ciążę badaniami. Plamienia wciąż będą się powtarzać, to udaje się do lekarza. On pewnie jeszcze nic nie zauważy na USG w tak wczesnej ciąży, ale plamienia w ciąży w pierwszym trymestrze mogą świadczyć o niedoborze progesteronu, co może być problemem z utrzymaniem ciąży. W takie sytuacji przepisze lek i zaprosi na wizytę jak już będzie coś widać... :-)
Mam podobny problem. Ponad dwa tygodnie temu miałam okres po jego zakończeniu współżyłam z mężem jeden raz. Stosunek przerywany. Wczoraj również wspolzylismy. Po czym dziś na bieliźnie zauważyłam brązowe plamy. Przy podcieraniu się również jest niewielka ilość śluzu z krwią. Dodam że podczas stosunku czułam suchość pochwy czy to krwawienie może być spowodowane otarciami czy może to być plamienie implantacyjne i zaszłam w ciążę kochając się z mężem po okresie. Jakiś czas temu pisałam tutaj na forum o problemach z okresem i bólach podbrzusza. Może to jakieś zaburzenia hormonalne albo nadżerka. Co myślicie?
ja bym poczekałam jescze kilka dni i zobaczyla co bedzie jeśli nawet byś zaszła w ciaze i była by implantacja to lekarz nic ci nie powie bo nie zauwazy nic;)
w drugiej ciązy byłam w gabinecie w 3 tygodniu ciązy ale z zupełnie czymś innym i jedyne co usłysząłam to zmiany w szyjce i szereg badań zaleconych plus tabletki( slyszac zew ciazy nie jestem a lepiej ich w ciazy nie brac) po 1,5 tygodnia czynie niespełna w 5 tygodniu byłam już u swojego gin i on potwierdził ciaże.
Plamienia mogą byś powodowane tak jak pisałaś jakimiś niewielkimi podrażneiniami albo czymś innym.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.