Czy to mogą być pierwsze objawy ciąży?

Cześć dziewczyny, za 2 dni mam dostać miesiączkę, od kilku dni mam obolałe piersi oraz od czasu do czasu kłują mnie jajniki, raz jeden, raz drugi. Zazwyczaj kilka dni przed miesiączkami bolał mnie już brzuch a tu nic. Dzisiaj zauważyłam na papierze, że mam zabarwiony śluz na różowo, myślicie, że może być to plamienie implatacyje ? 

Jeżeli współżyjesz bez zabezpieczenia to wszystko jest możliwe ;) chociaż żadne zabezpieczenie nie daje 100%pewności..  najlepiej zrób test za 2 dni jeżeli nie dostaniesz okresu i daj znać jaki jest wynik ;)

Ja zrobiłam test dzień przed miesiączką i był pozytywny :D też miałam bolesność piersi :) oprócz tego ból miesiączkowy ale przed okresem.

To mogą już być objawy ciąży. Za 2 dni zrób test i zobacz jaki będzie wynik. 

Oczywiście że moga to byc objawy ciazy jak również moga to tez byc objawy zbliżającego sie okresu to ze zawsze on objawial sie odrobine inaczej wcale nie oznacza że w tym nie moga byc inne objawy spowodowane np jakas infekcja najlepiej poczekaj do dnia planowanej miesiaczki a jezeli sie ona nie pojawi to zrob test ciazowy w razie niepewności  negatywnego testu i nadal braku okresu udaj się do ginekologa 

Oczywiście mogą to być wczesne objawy ciąży ,ale aby mieć pewność zrób test lub betę :) Jeśli doszło do stosunku bez zabezpieczenia to jest taka szansa :) Jeśli test wyjdzie negatywny ,a nadal nie będzie miesiączki powtórz go za kolejne dwa dni i umów się do lekarza :) Mi w dzień spodziewanej miesiączki test wyszedł negatywny ,a ciąża była :) 

Tak mogą być to objawy :)

Z tymi objawami to czesto sa mylace;) zwlaszcza jak sie liczy na to aby zostac rodzicami;) wowczas chyba bardziej sie je wypatruje tych symptomow;)

Mozna zawsze wykonac test w dniu spodziewanej miesiaczki, choc sa tez osoby ktore wykonywały test wczesniej i tez pokazywal 2 kreseczki;) 

Mogą to być i objawy ciąży i objawy zbliżającej się miesiączki.  Także warto zrobić test w warunkach domowych. Ja z takowym wstrzymałabym się do terminu spodziewanej miesiączki (jeśli są regularne). jeśli cykle nieregularne to i pewnie zrobiłabym test od razu. Aczkolwiek pamiętaj, że 2 kreski mogą pojawić się później :)  A jak miesiączka nie nadejdzie zawsze można udac się na betę :) 

Mogą to być objawy ciąży, poczekaj i zrób test :slight_smile:

Idz na betę. Jezeli plamisz to gdy wyjdzie pozytywny leć szybko do ginekologa.  

U mnie objawy w ciąży były prawie takie same jak przy zwykłym okresie dlatego nawet nie pomyślałam o ciąży bo jakieś plamienie miałam i dopiero jak po 2 dniach plamienie było dalej bardzo słabe to był dla mnie alarm i sygnał ze coś jest nie tak

poźniej zrobiłam test wyszedł pozytywny :) 

bol piersi raczej go nie miałam albo nie zwróciłam jakoś większej uwagi na to 

i jak zawsze wspominam w dniu ciąży tez chorowałam wiec objawy u mnie były mylące i wszystko tez najpierw zaliczałam do tego a nie do ciąży 

Myślę, że beta będzie najlepszym wyjściem 😊😊 ja zawsze miałam książkowe objawy - głową (psychika) jednak robi swoje 

Beta hcg z krwi i masz jasną sprawę :) Nie ma co gdybać tylko się badać

Najprościej beta hcg i masz sto procent pewnosci :)

Najlepiej zrobić badanie krwi. Test czasami nie pokazuje szybko wyniku. A wyniki z krwi zazwyczaj są tego samego dnia. Powodzenia 

Ja często przed okresem miałam takie objawy jak i w ciąży się ma no wlansie zawsze przed okresbholaly mnie piersi. Najlepiej zrobić test z krwi który będzie dokładny tak jak już niżej dziewczyny napisały. Chociaż u mnie test wyszedł dość szybko . Zrobiłam go w dniu planowanej miesiączki i wyszła bardzo bardzo blada kreska. Po dwóch dniach kreska już była mocno widoczna . Tyle że ja spodziewałam się ciąży dlatego tak odrazu robiłam test 

Ja praktycznie zawsze przed okresem miałam takie objawy :) Ale najlepiej leć po test kochana, nie ma co się domyślać :)

Ja np. nie miałam wg objawów ciąży. One przeszły wraz z wizytą ginekologa po 2 testach:P możliwe, że wtedy przed hormonami zaczeła działać psychika hihi

Prawie za kazdym razem przed okresem mam plamienie. konsultowałam to z lekarzem, miałam robione badania, poprostu tak mam. jesli Cię to niepokoi skonsultowalabym to z lekarzem, on na pewno rozwieje Twone wątpliwości :) 

pozdrawiam ;)