Czy to już? Objawy porodu

Witam. Termin minął mi 26.10. Dzień po miałam robione ktg, usg i zostałam odesłana do domu. Wczoraj cały dzień męczyły mnie bóle w podbrzuszu, promieniujace na kręgosłup. Towarzyszyło temu brązowe plamienie. Naczytalam sie w internecie, że to już ;) Jakież było moje zdziwienie gdy po całym dniu oczekiwania w gotowości nic się nie stało. Poszłam spać. O 5 rano znów obudziły mnie te bóle, tym razem wydaje mi się, że sa mocniejsze. Występują systematycznie, to takie fale, ktore narastają i po chwili mijają. Tak chyba powinien wyglądać skurcz, ale żadnych skurczy, twardnienia brzucha, ani nic podobnego nie czuję (?). Zaczynam się zastanawiać ile to może jeszcze potrwać i czy aby na pewno tych skurczy nie przegapię. Jak właściwie one wyglądają? Z tego co wiem mogą trwać po kilka godzin kiedy ja samym tym czekaniem jestem już mocno zmęczona - ciągle bym spała. 

Ja całą noc przed porodem miałam bóle promieniujące z kręgosłupa do brzucha co 8 minut. Plamienia nie miałam. Ale bóle takie jak opisujesz pojawiały się u mnie przez kilka dni przed porodem, więc może już niedługo się u Ciebie zacznie :) 

Nie martw się, skurczy na pewno nie przegapisz:-) Wydaje mi się, że nie ma takiej możliwości... musisz po prostu czekać, aż skurcze będą regularnie, a nie falami jak napisałaś wcześniej. Czasami jest tak, że występują objawy początku tak jak u ciebie, czyli trwają 1/2/3 dni, a czasami jest tak, że odejdą wody i poród się już zaczyna na poważnie. Ja na przykład tak miałam, że odeszły mi wody i tego też nie da się przegapić :- D  to był znak że trzeba jechać do szpitala... 

Powodzenia, trzymam mocno kciuki za Ciebie i za bobasa, będzie dobrze! 

Aga ja swoje skurcze przespalam :D a były już regularne co 8 minut. 

emi jest już podobny wątek o początkach porodu. Nawet prawie tak samo zatytułowany. Warto zapoznać się z nim - dziewczyny am sporo opisywały :) 

https://lovi.pl/forum/1/1049

Nie dublujmy tematów...

To prawda lepiej ten temat zakończyć przenieść się do już istniejącego.

A co do skurczy ja nie czułam ich mimo że miałam regularne 

emi3 - może to skurcze przepowiadające, a to plamienie to czop?

Nie martw się, porodu nie przegapisz, a prawdziwe skurcze pojawią sie to będziesz wiedziała, że to to:)

Uważaj tylko, aby plamienie nie przerodziło się w krew, wtedy szybciutko do szpitala.

Powodzenia! :):)

Zakończmy ten wątek i dziewczyny przenieście się do podanego przez Pchełę wątku. Nie róbmy bałaganu.