Cześć, to moja trzecia ciąża i 3 cc. Jedyna różnica w tym, ze tym razedm pod serduszkiem mam dziewczynkę, a nie chłopca jak wcześniej x2 :)
Jestem już w 35 tygodniu, na koniec stycznia mam planowany zabieg cc.
Niestety od świąt dzieje się ze mną i z moim organizmem coś dziwnego?
Niedawno zauważyłam obnizenie brzucha, co pozwoliło mi w końcu złapać porządnie oddech :P
Później się zaczęło... częste wizyty w toalecie (i to nie na siusiu) i okropne (dosłownie okropne) bóle krocza, przez które nie mogę się przekręcić na łóźku i chodzę jak kaczka... Jestem non stop zmęczona, więcej ziewam jak oddycham :P
Apetyt jest ciut większy, ale nie tak bardzo.
Buzia i ręce mi popuchły...
Czy mam się szykować na to, że moja Pannica wyskoczy wcześniej z brzucha?
Jakie były wasze oznaki porodu? jak się zachowywał wasz organizm przed godziną zero.
Oj kochana może być naprawdę różnie to jest sprawa zupełnie indywidualna najwyraźniej powoli organizm już zaczyna przygotowywać się do porodu co wcale nie oznacza że nastąpi to na już może a nie musi może okazać się że wytrwasz jeszcze do planowanego terminu cesarskiego cięcia tego ci życzę żeby malutka jak najdłużej w brzuszku siedziała
Mnie codziennie w ostatnim miesiącu bolał brzuch, zgaga doprowadzala do płaczu a siku chciało się co 5 minut. Byłam 4 dni po terminie i pojechałam do szpitala bo pojawiły się takie ostre bóle brzucha skurcze co 3 minuty. Z drugą ciążą wywołali poród 7dni przed terminem w związku z cukrzycą. A ty na pewno masz jeszcze wizytę i ktg więc lekarz jeszcze wszystko skontroluje.
Oj ja miałam tak przez cały ostatni miesiąc ciąży, do tego prawie co noc silne skurcze przez godzinę lub dwie, a córka i tak nie chciała wyjść i trzeba było wywoływać 4 dni po terminie :)
Chyba kazda przevhodzi inaczej ;) jesli nie chodzisz na siusiu wiec moze juz sie organizm przygotowuje do porodu, brzuch sie opuscil wiec wszystko mozliwe jak masz objawy ktore cie niepokoja zawsze mozna sie zglosic na izbe przyjec tak dla swojego spokoju, niby 3 ciaza ale jak wiadomo nie kazdy porod jest taki sam ;)
Zapisz się jak najszybciej do lekarza. Jednak lepiej to sprawdzić. A jak nie przechodzi to do szpitala pojedź. U mnie w dniu porodu zaczęło się bólami spojenia czy krocza i były one takie dość regularne tak co parę minut i na chwilę przestawało nie że ciągły ból. I każdy poród miałam inny . I inaczej się zaczynał. Pierwszy wody mi się sączyły. Drugi ból pleców. A trzeci właśnie bólami krocza jakby właśnie mala tak do kanału się wpychała.
Zdecydowanie każda kobieta przechodzi to inaczej i jednabędzie czuła dużo szybciej i intensywniej a druga (jak ja) calą ciążę i w zasadzie do samego porodu nie czułam nic.
Przez te bóle krocza to ja na Twoim miejscu bym od razu jechała do ginekologa albo na izbę przyjęć.
U mnie takich bóli nie było, ale pojechałam ponieważ bolało mnie w krzyżu i delikatnie kłuło w podbrzuszu. Też miałam planową cesarkę za tydzień z kawałkiem, ale okazało się że ten ból w krzyżu zwiastował poród. Chyba 10 godzin później miałam skurcze już regularne co 6 minut, a potem co 3. I wzięli mnie na CC jak już miałam rozwarcie na 7 cm. A dopiero co byłam na nogach, tylko w krzyżu mnie bolało niby. Także może lepiej żebyś to sprawdziła :)
Rzeczywiście każdy organizm inny, ja miałam te bóle krocza, a córka i tak po terminie i to poród wywoływany. U mnie wszystko było w porządku, ale tak jak dziewczyny mówią, można to sprawdzić :)
Ja niczego szczególnego nie zauważyłam, rano jak się obudziłam to już krew, czop, a 2 dni wcześniej byłam u lekarza i on mi zapowiedział, że to już kwestia godzin.
ja nie miałam żadnych objawów, poszłam do szpitala i po 5 dniach zrobili mi cc bo mała dostała tachykardię.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.