Miesiąc temu w dniu miesiaczki uprawiałam seks bez zabezpieczenia. Dziś spóźnia mi się okres o 3 dni. Kilka dni temu miałam bóle podbrzusza jak na okres, bylam pewna, ze nastapeny dzień po bólu go dostane, jednak objawy okresu ustały. Tak jak pisałam okres spóźnia mi się 3 dni, mam lekkie mdłości, pratycznie cały dzień od kilku dni, jestem jakaś rozkojarzona, czasami w ciagu dnia boli mnie głowa. Od czasu do czasu kłuje mnie troche jajnik. Okresu ani objawów okresu ani śladu. Dodam, że okres mam regularny. Stąd moje pytanie, czy to może być ciąża? Jutro chce kupic test.
To wszystko zależy od tego, w którym dniu cyklu występuje u Ciebie owulacja. Jeśli masz ją szybko to owszem mogły plemniki tyle przetrwać i doszło do zapłodnienia ale jeśli masz ją tak standardowo w okolicy 14-tego dnia cyklu to wydaje mi się, że nie... A masz ogólnie krótkie te cykle?
25 dni
Najprościej i najpewniej właśnie będzie wykonać test ciążowy. Ryzyko ciąży jest zawsze bo czasami matka natura płata figle. Raczej nie a jednak za 9 msc możesz tulić dziecko w ramionach. Życie czasami potrafi nas zaskoczyć ;)
25 dni to dość krótki cykl. Możliwe że jesteś jednak w ciąży. Dla pewności zrób właśnie test ciążowy i będziesz wszytko wiedziała.
Ja zaszłam w ciążę teoretycznie! W dni niepłodne.
Polecam jednak test super czuły lub po prostu badanie krwi. Wtedy wynik będziesz mieć pewny. Powodzenia!
No to faktycznie krótki cykl i ta owulacja mogła być wcześniej. Najlepiej zrób test albo zbadaj w laboratorium beta hcg :)
Ja mam zwykle cykle co 23-25 dni :) Więc u mnie często ta owulacja występowała zaraz po okresie :) Tym bardziej ,że przy tak krótkich cyklach mam naprawdę długie miesiączki bo po 7 dni.
Oczywiście jest pewne prawdopodobieństwo ciąży :) Zrób jak piszą dziewczyny test :)
Test lub beta i będzie wiadomo :)
Zrób test jezeli wyjdzie negatywny a okresu dalej będzie brak zrób bete bądź powtórz test jak coś wyjdzie bądź będziesz nie pewna najlepiej pójść do ginekologa :)
Cykl krotki ja wam powiem ze przed ciaza to mialam dlugie cykle 28dni owulacja zawsze dawala o sobie znac w dodatku bywalo tak ze owulacje mialam z dwóch jajnikow a jednak bylo ciezko z poczeciem malca;/ teraz cykle krotkie i powiem szczerze ze sama nie wiem kiedy mam na 100% owulacje
Lepiej kupić test odrazu i nie mieć pytan nikt przez internet cię nie przebada a objawy często są podobnw jak przy misiaczkach
Kupiłam test, zrobć odrazu, czy lepiej poczekać do jutra i zrobić z samego rana .
?
a wytrzymasz do jutra?:D
Boje sie, ze jak zrobie dzis to nie będzie wiarygodny. Co myslicie
Ja bym nie wytrzymała do rana. Pewnie kupiłabym więcej testów. Zrobila od razu i kolejnego dnia.
hehe pewnie do wieczora zrobisz dziś jak jusz masz w domu;D a jutro kolejny;)
chociaż ja przy drugiej ciazy to kilka dni szłam po test do apteki i dojśc nie mogłam;) haha ale też wcześnie zrobilam bo w 4,4 tygodniu i też popołudniu;) wróciłam z apteki i od razu do toalety;D
Aniss i pokazały się 2 kreski jak rbiłaś test po południu ? Mam dwa testy, jeden strumieniowy i jeden płytkowy
Ja bym zrobiła z rana ;)
Tak ja odrazu mialam dwie kreski pokazane ;) a robilam test popoludniu;) nie robilam drugiego testu bo tego samego dnia bylam juz u lekarza;) na potwierdzeniu ciazy;)