Czy mogę być w ciąży po okresie?

Cześć dziewczyny, myślałam, że jestem w  ciąży, chciałam zrobić test, ale dostałam okres. Czułam się inaczej jakies 7 dni przed, miałam wzdęcia, byłam senna i rozdrażniona, bardzo miałam tkliwe i nabrzmiałe piersi, bobolewalo mnie podbrzusze i jajnik. Jednak bo krwawieniu nadal mam nabrzmiałe piersi, rano mam mdłości, ale nie wymiotuje. Brzuch jakbym miała  ciągle wydęty... Naczytałam się o kobietach które miały okres będąc w ciąży i, że lekarze mówią że są takie przypadki.

Co myślicie? Już nie wiem co myśleć.

Oczywiście jest możliwe być w ciąży a jednocześnie miesiączkować. Ja miałam do 5 miesiąca ciąży. Może też to być zagnieżdżenie się zarodka i wtedy występuje krwawienie, jest go mniej niż przy miesiączce ale nie zawsze da radę rozróżnić. Myślę że najlepszym rozwiązaniem jest zrobienie testu. Pozdrawiam i trzymam kciuki. 

Całkiem możliwe 

Jeśli staracie się o dziecko to tym bardziej jest to możliwe ze jesteś w ciąży ;) na początku okres może wystąpić. Zrób test i będziesz spokojniejsza. Nie ma się co stresować do kolejnego okresu ;)

Może warto zrobić badanie beta HCG które jest bardziej wiarygodne niż test niektóre kobiety mają okres na początku ciąży więc warto to sprawdzić :) 

Moja siostra też miesiączkowałam będąc w ciąży, więc jest to możliwe, tak jak zresztą czytałaś, jeśli nie możesz się doczekać potwierdzenia ciąży zrób badania z krwi, będą wiarygodniejsze 

Z tego co wiem na początku ciąży występuje krwaienie implantacyjne. Kobiety często mylą je z okresem, mimo iż jest dużo bardziej skąpe. Polecam zrobić test jeśli masz podejrzenie, że jesteś w ciąży. A tak szczerze mówiąc, ja jak starałam się o maleństwo często miałam takie objawy, o których ty wspominasz. Narobiłam się miliony testów i nic z tego. Podejrzewam, że za bardzo chcialam zajść w ciążę i zbyt dużo stresu w pracy miałam, że pojawiały się takie objawy, natomiast w momencie, kiedy zaszłam w ciążę bardzo szybko zorientowałam się, że coś jest nie tak. Objawy znacznie się różniły od tych, które miałam przed, w trakcie i po okresie.

Jest to możliwe. Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Miałam miesiączkę a źle się czułam i czekałam do następnej, która się nie pojawiła i dopiero wtedy zrobiłam test. Wtedy dość późno się dowiedziałam że jestem w ciąży bo ok 9-10 TC. 

Zrób test i się wszystko wyjaśni, albo stężenie beta HCG.

Tak jak pisały dziewczyny, na początku ciąży może występować krwawienie przypominające miesiączkę. Znam nawet dziewczynę która przez jakieś 3 miesiące miała takie krwawienia j myślała że ma nieregularny okres. 

Jeżeli chodI o implantacje zarodka to może ale nie musi wystąpić właśnie w podobnym czasie jak powinien wystąpić okres, ale jest dużo łagodniejsze i różni się barwą. Nie jest to taka żywa krew. Bardziej blada i często ze śluzem 

Ja pamiętam że właśnie przy starszej córeczce miałam na początku ciąży takie krwawienie i byłam bardzo wystraszona, myślałam że poroniłam A to właśnie było to zagnieżdżenie się zarodka

Implantacja zarodka często objawia się krwawieniem ale dla świętego spokoju udaj się na wizytę do lekarza ja mimo wszystko trzymam kciuki za ciebie żeby było wszystko dobrze i wierzę że to nie jest zły zwiastun a wręcz przeciwnie 

osobiście znam kobiete która dopiero po 4 miesiącu dowiedziała się o ciąży, brak objawów ciążowych, do tego miała cały czas okres, całe szczęście ciąża przebiegała bardzo dobrze :)

Ja też właśnie słyszałam o takich przypadkach ale nie znam takiej osoby. Moje krwawienie było jak już wiedziałam że jestem w ciąży, ale to też były same początki, i to było takie plamienie a nie jak na okres

Też słyszałam o przypadkach że kobieta nie zorientowała się przez 3-4 miesiące że jest w ciąży. Okres był lub nie, objawy małe ale dopiero po namowie koleżanek zrobiła test i okazało się że jest w ciąży. Szok i zaskoczenie. Ja na bieżąco cały czas monitorowalam to czy jestem w ciąży czy nie. Może dlatego że staraliśmy się o to dziecko. W każdym razie u mnie nie było okresu, bardzo lekkie plamienie w pewnym momencie. 

Ja slyszalam o bardziej zabawnej historii;)

Ze kobieta myslala ze jest w ciazy ;) powiedziala facetowi ;) i tak miesiac dwa  trzy... w koncu poszla do lekarza i uslyszala gratulacje wczesna ciaza ;D myslala ze jest a nie byla gdyby odrazu poszla to hy sie dowiedziala ze nie jest a tak to z mezem mieli niespodzianke;) dodam ze to nie byla jakas mloda dziewczyna tylko doswiadczona kobieta;)

No w sumie takie sytuacje tez mogą się zdarzyć bo okres moze zniknąć tez przez problemy z hormonami ale że tak długo zwlekali z pójściem do lekarza ? I tez pytanie dlaczego myślała ze jest w ciąży bo z reguły test nie pokazuje ze jest się w ciąży jesli jej nie ma . W odwrotna stronę tak bo może być za wcześnie 

Oj tych przypadków jest bardzo dużo :) ja słyszałam też o takim przypadku, gdzie kobieta będąc w ciąży zaszła w kolejną :P oczywiście dzieci potem były uznawane jako bliźniaki ale nawet w TV o tym mówili bo to był bardzo nietypowy przypadek :) najpierw przez 2 czy 3 miesiące na usg był tylko jeden zarodek a potem pojawił się drugi i teoretycznie w takim przypadku nawet każde z dzieci mogło mieć innego ojca :P 

Ja znam dziewczyny, które mimo widocznego brzuszka tak gdzieś 5msc nie przyznawały się, a zapytane mówiły że nie. Nie wiem czy nie wiedziały, że to ciąża czy nie chciały przyznać się.

Mojej znajomej powiedziała Pani doktor że przechodzi menopauzę a po miesiącu okazało się że jest w ciąży, więc naprawdę przypadków jest mnóstwo 

Oliwiera teraz mnei zaskoczyłaś .. dobrzE ze w tum samym czasie sie urodziły bo jeśli jedno było by do wyjscia a drugie nir to już wgl masakra