Dużo czytam o tym złocie i przeglądam i świetna alternatywa dla zwykłej gotówki . Mam już w planach zakup na początku małe z czasem będziemy wymieniać na większe aby zaoszczędzić miejsce bo na moich metrach każdy kawałek na ,wagę złota " ![]()
My właśnie też się przymierzamy do zakupu pierwszej sztabki, ale to już po przeprowadzce, żeby się nie zawieruszyła ![]()
Spokojnie
te sztabki 1 czy 10 g są do siebie podobne i zbliżone rozmiarami, aż sprawdziłam z ciekawości i sztabka 1 g ma wymiary ok. 15 mm na 8 mm a Sztabka 10 g ma wymiary ok. 31 mm na 18 mm, więc ta różnica nie jest kolosalna tak jakby się mogło wydawać ![]()
![]()
A widzisz na to nie wpadłam,żeby wymiary sprawdzić tylko wagowo sprawdzałam ![]()
Spoko mi jak ktoś kiedyś powiedział żeby kupować sztabki złota to wydawało mi się że to będzie wyglądać tak :
I może faktycznie będzie, ale za 100 lat ![]()
Haha ja też na początku myślałam, że mąż wroći z taką sztabką ![]()
no i sie zdziwiłam jak zobaczyłam jak to wygląda ![]()
Ja też tak myślałam do póki nie zobaczyłam w ,awantura o kasę " ![]()
Ja właśnie też mam od razu takie przed oczami ![]()
Masz rację w sytuacjach kryzysowych (ewakuacja, utrata dostępu do banków, wyjazd za granicę) złoto ma tę przewagę, że ma wartość wszędzie na świecie,
Ja tak samo jak ktoś napisał o inwestycji w sztabki że tak właśnie to wygląda ![]()
![]()
@Skate @Klaudia.wrona @DDoominika także moja mina kiedy kupiłam pierwszą sztabkę 1gr była taka :
Takie duże to pewnie z kilka milionów warte ![]()
Życzę nam, żebyśmy w niedługim czasie mogły sobie na taką sztabkę pozwolić!![]()
Afirmuje!![]()
![]()
Haha ja też ![]()
![]()
nigdy się tak tym nie interesowałam ![]()
Hahahahha noi fajnie dzięki !
Chciałoby się ![]()
![]()
To by było coś! ![]()
![]()
Ale byłoby cudownie ![]()
Kurczę gdyby każdy mógł sobie pozwolić na takie coś to by było mega
Ciekawe ile taka jest warta