Mój syn miał tez bardzo czesto
Zna ktoś dobry sposób aby uniknąć czkawki podczas karmienia piersią? Moja córka przynajmniej raz dziennie ma czkawkę. I mimo, że po karmieniu biorę ją lekko na ramię to i tak ona się pojawia...
U nas w sumie po przystawieniu do piersi czkawka zaraz mijala :)
polecam zmianę pozycji karmienia na bardziej pionową, aby zmniejszyć ryzyko połykania powietrza, moze też delikatne masowanie plecków dziecka w trakcie karmienia, zanim jeszcze pojawi się czkawka. Jeśli już się pojawi, ssanie piersi pomaga
Moja córka w pierwszych miesiącach miała często czkawkę. Przy kp zazwyczaj przestawało. Ostatnio zauważyłam ze jak za lekko ja ubieram to ma czkawke więc może warto przykryć córkę jakimś kocykiem na czas karmienia ?
Lekarz mi wspominał że to wszystko przez niedojrzałośc układu pokarmowego. Rzeczywiście teraz po 8 miesiącach już coraz rzadziej ma czkawki a czy rzeczywiście jest związek z wychłodzeniem to nie wiem na 100 %. Taka mam tylko obserwację.
U nas zawsze na chłód maluszek ma czkawkę, zazwyczaj przy przebieraniu pieluszki, a po kąpieli to już nie ma opcji żeby czkawki nie było.
Wiele razy słyszałam, że kiedy dziecku jest zbyt chłodno, to właśnie może mieć czkawkę , spróbuj otulić maluszka kocykiem i zobacz, czy będzie lepiej �
Moja Córka też miała często, tak do 6 mca, a była karmiona butelką. Próbowałam różnych pozycji, różnych butelek, a i tak miała. Na szczęście już minęło, po prostu musiałyśmy to przeczekać.
Mam pytanko. Czy podczas kamienia piersią, mogę użyć krem na orgazm podczas stosunku ?
Córka jak była malutka to też często miała czkawkę po kp przechodziło. Na początku też mnie martwiło czy to normalne, ale nasz pediatra mnie uspokoił że takim maluszkom to się często zdarza.
Kobieta po 30, z tego co pamiętam w ciąży i przy kp nie powinno się stosować żadnych wspomagaczy. Na produkcie powinno być napisane.
Nawet zwykłe antyperspiranty się odradza bo zawierają glin który może przedostać się do pokarmu.
wiele składników danego produktu moze być szkodliwe, dlatego jednak warto upewnić się u specjalisty.
Staram się ją cały czas mieć zawinięta w kocyk aby ciepło nie uciekało. Ale czasem po nakarmieniu kiedy ją odłożę do łóżeczka a wcześniej dobije nagle jest czkawka. Bywały dni że była po 4 razy dziennie a teraz od dwóch dni na szczęście cisza. :)
Ach ta czkawka, u nas tylko na chłód. Przykrywam kocykiem i przechodzi .