Czerwone policzki

Od czego u dziecka mogą się robić takie czerwone policzki ? Ma to jakieś pół godziny Niema gorączki! 

A są jakieś ogolicznosci obok tego ? No gorąco, wcześniejszy spacer?

xxyyzz nie rozumiem ? 

Ewelka, xxyyzz pewnie chodzi o to, co dziecko robiło. Czy było na spacerze na mrozie, w jakimś bardzo ciepłym pomieszczeniu? Może to być też reakcja na coś co dziecko zjadło, albo np. krem do twarzy.

Na dworze byliśmy rano a w pomieszczeniu temperatura jak zawsze a dopiero teraz to się pojawiło , być może ja coś zjadłam i go wysypało 

Czy smarujesz dziecku buzię wychodząc na świeże powietrze? Czasem dzieci mają taką buzię będąc na spacerze i później znajdując się w ciepłym pomieszczeniu 

A czego używacie do smarowania na dwor ? 

Moze to wypieki z gorącą albo podrazniona skora po spacerze 

Ja mam krem z linomag  cold cream mega jest ;)  sama się nim smaruje:d

Liwia 2108 oo musz wypróbować dzięki 🙂

Młodego np linomag mega wysypal.

U nas stare dobre bambino się sprawdza 

Anabanana no jak z każdym kosmetykiem nie wszystkim podpasuje ;d  mi się też konsysencja podoba bo nie jest biały i nie zostawia smog. Taka wazelinka. Z emolium też jest dobry na wiatr i mróz. 

My jak gdziekolwiek z małą pojedziemy to też ma takie poliki czerwone a i nas w mieszkaniu nie. Podejrzewam, że to różnica temperatur 

Pewnie tak mały na dworze niema wogole czerwonych dopiero wieczorem mu się robią takie czerwone 

Uważam tak jak mama być to wygląda a wypieki :)