Czerwone plamy z krostkami na buzi

Dziewczyny, czy ktoras może podpowiedzieć, czym smarować buzie malucha? pojawiły się krostki, czerwone placki, zdaniem dermatologa to od śliny przy ząbkowaniu. Dostałam maść na bazie cynku, stosuje 3 tydzien,miało przejść po tygodniu a sie nie poprawia wiesz mam wrażenie, ze jest tego coraz więcej. Alantan tutaj nie pomógł 

A Bephanten? Nam na takie krostki pomógł.

A może to uczulenie od czegoś i nadal uczula dziecko i dlatego nie przechodzi. 

Wyglada na uczuleniowe 

Również uważam, że zmiany skórne są spowodowane uczuleniem/alergią. Mój syn miał podobnie I stosowałam najpierw krem mediderm stosowane na atopowe zapalenie skory itp, następnie z Avene dzięki czemu skóra była nawilżona i wróciła do naturalnego wyglądu. 

Bepanthen sensiderm ja od początku używałam i pomagał na takie krosteczki , 

Myślę że jak po 3 tygodniach nie ma poprawy proponowałabym zmienić masc. Pediatrzy mają fajne macie  recepturowe

Dokladnie tak, U nas masci robione zdziałały cuda.

Bepanthen Niestety sie nie sprawdził, maść z neomecyną również. Dzisiaj byłam u pediatry, bo mały gorączkował i poprosiłam o zerknięcie na te krostki. również powiedziała, ze to od śliny, młodemu idą czworki i trójki…

przez chwile tez myślałam, ze to alergia, ale ostatnio nic nowego nie włączałam do jadłospisu. 

pani doktor zasugerowała Krem bioderma Peri oral - podobno droga, ale skuteczna. Wypróbuje i dam znać, czy są efekty. 

Poszłam tropem waszych postów, chyba jednak to było/jest uczulenie. mam maść na zmiany skórne alergiczne i zareagowało w końcu, zaczyna się goić :)

no to super ze schodzi. możesz odetchnąć z ulgą. ale też dobrze byłoby wiedziec od czego to uczulenie 

dobrze ze znalazłaś rozwiązanie ale tak jak pisze olaleksandra dobrze znac przyczyne żeby unikać tego na przyszłość