Czereśnie - przepisy, porady

Hej :slight_smile:

Dziewczyny znacie jakieś przepisy na czereśnie? Mam ich od groma i już nie wiem co z nimi robić :frowning: Pomroziłam, pogotowałam kompot i nie wiem co jeszcze mogę zrobić. W zamrażarce już nie mam miejsca, a na drzewie dobrych kilkadziesiąt kg jeszcze.

Możecie coś doradzić? :slight_smile:

Zjeść, zjeść i jeszcze raz zjeść - najeść się na cały rok :stuck_out_tongue:
ew. wysłać każdej z nas po paczce… :stuck_out_tongue:

A tak na serio to nie mam takich przepisów, najbardziej kojarzę kompoty. Super że tak owoce obrodziły w tym roku.

U nas tez masa czeresni. Najlepszy jest kompot. Nic nie piekłam, bo nie mam czasu. Na pewno jest milion przepisow w internecie :slight_smile:

Zawsze mozesz sprzedac lub rozdac najblizszym, sasiad, rodzinie itp

No właśnie kompot pijemy od 4 dni :smiley: Rodzinie już dałam :slight_smile: Znajomym też :slight_smile: A nadal na drzewie są owoce :slight_smile:

Korzystajcie i jedzcie ile wlezie,u nas niestetu w tym roku ani jedenj nie ma:(

Alicjas - zapomniałam o tej stronie. Dziękuję :slight_smile:

Jeszcze kisielki :slight_smile: No i zawsze możesz się z kimś podzielić :wink:

U mnie w domu Siostra narobiła mnóstwo dżemu :slight_smile:
Jak masz troszkę czasu to warto zrobić sobie swój dżemik i mieć na później. Nie ma nic lepszego od domowych wyrobów :slight_smile:
Możesz też zrobić kisiel tak jak napisała majupa. Sama bym taki zjadła jakby mi ktoś zrobił:D
A poza tym domowy kisiel można dać maluszkowi, w zależności od wieku oczywiście.

Ja robie z czereśni dzemiki :slight_smile:

Tu jest sporo przepisow i fajne.

Pchela przeslij troche :stuck_out_tongue: u nas bieda z czeresniami. Nikt nie ma jedynie mozna kupic na targu ;/
A ogolnie to uwielbiam ciasto francuskie z czeresniami mmmm takie jakby ciasteczka. Mozesz tez dodać do galaretki, ciasta, Koktajl zrobić.