Nowy Rok często dla nas jest czasem nowych postanowień, planów czy obietnic składanych samym sobie. Tego dnia, niedługo po Świętach zalewa nas fala życzeń na nadchodzący Nowy Rok, jedne są płynące z głębi serca, drugie uniwersalne, takie same dla wszystkich...
Ja jako pracownik Ochrony Zdrowia, zacznę tę życzenia dość banalnie - a więc życzę sobie i wszystkim moim koleżankom Położnych ZDROWIA , bo to ono jest najważniejsze, bez niego nie będziemy mogły się spełniać w całości. Aby to zdrowie nam dopisywało cały ten rok, aby nie dotykały nas infekcje pandemiczne a jeśli już to żeby miały łagodny przebieg, bez komplikacji i powikłań.
Życzę nam wszystkim dużo MIŁOŚCI - kochajmy same siebie, siebie nawzajem i naszą pracę a będziemy każdego dnia usatysfakcjonowane oraz spełnione. SZACUNKU - abyśmy nigdy nie musiały udowadniać sobie i innym naszej wartości! SZCZĘSCIA - aby każdego dnia na mojej i Waszych twarzach gościł uśmiech, taki prawdziwy, szczery, płynący z serca.
Życzę sobie i innym ROZWOJU ZAWODOWEGO oraz POCZUCIA SPEŁNIENIA - jak wszyscy wiemy samorozwój jest bardzo ważną potrzebą człowieka. Rozwój pozwoli nam zachować świeży umysł, tak ulotną młodość oraz da poczucie potrzebności oraz SAMOREALIZACJI. W związku z tym życzę sobie aby w tym roku udało mi się ukończyć jakiś kurs bądź rozpoczęcie studiów podyplomowych lub też udziału w ciekawym projekcie!
Życzę sobie DUCHOWEGO NATCHNIENIA, aby pozwolił mi mimo przeciwności jakie stawia nam los, ten rok upłynął w nadziei na lepsze jutro, w docenianiu tych małych rzeczy, w docenianiu tego co już mamy.
Dla siebie i swoich bliskich chciałabym abyśmy poświęcali więcej czasu, częściej spędzali WSPÓLNIE CZAS, nigdy nie wiemy co jutro się wydarzy a jak wiadomo rodzina jest bardzo ważnym aspektem naszego życia.
Życzę również sobie dużo CIERPLIWOŚCI, aby nigdy mi jej nie brakło w pracy z moimi pacjentami oraz w odniesieniu do nowych pomysłów ustawodawców...
Życzę sobie także WIĘCEJ CZASU NA ODPOCZYNEK, aby mieć siłę na regenerację i spełnianie własnych potrzeb.
Chciałabym aby ten rok przyniósł nam w końcu, ten upragniony, wyczekany, POWRÓT DO NORMALNOŚCI za którą tak wszyscy tęsknimy, żebyśmy w końcu zostawili tą pandemię za sobą!
WEWNĘTRZNEJ SIŁY, aby mieć energię na pokonywanie trudności, na szybkie rozwiązywanie problemów oraz motywację do codziennego działania.
Mam głęboką nadzieje, że wszystkie moje noworoczne życzenia uda mi się spełnić. Życzę również wszystkim moim Koleżanką Położnym aby również powyższe życzenia noworoczne znalazły się w ich życiu.
Szczęśliwego Nowego Roku 2022!!!