Cytologia po ciąży

Dziewczyny ile cykli po porodzie jak wrócił Wam okres czekaliście żeby iść na badanie i zrobić cytologię ?

Jestem pol roku po porodzie. Polrora miesiaca po porodzie dostalam okres. Planuje na najblizszej wizycie zrobic cyrologie. Jakos za miesiac

Ja miałam cytologię w ostatnich miesiącach ciąży więc dopiero następna robiłam rok po porodzie

Ja tez robilam jakos rok po porodzie , teraz tez co roku robbie cytologie :slight_smile:

Pół roku po porodzie i wtedy tez cytologię robilam

Jak byłam na wizycie po połogu i po pierwszej miesiaczce, to jeszcze nie robiłam. Poczekam do 6 miesiąca po porodzie i wtedy zrobię

Ogólnie najlepiej wykonywać cytologię raz w roku. A w ciąży zawsze jest robiona, więc najlepiej spojrzeć kiedy była robiona i mniej więcej za rok od tego czasu.

Jestem rok po porodzie i jeszcze nie zrobilam… Wiem, ze to slaba wymówka, no ale nie bylo kiedy:/

Zadzwoniłam do mojego lekarza bo nie mogłam sobie przypomnieć kiedy kazał mi przyjść , dostałam pierwszą miesiączke po porodzie urodziłam 10miesiecy temu . Powiedział że mam poczekać dwa-trzy pełne cykle i przyjść :wink:

Ja będę robiła płynną pół roku od urodzenia sn, jeśli bedzie cc to można robić wcześniej :slight_smile:

Myślę że najlepiej dopytać swojego ginekologa w którym momencie zrobić cytologię.

Ja ogólnie robię cytologię raz do roku i tak planuję zrobić teraz. Chyba te pół roku po porodzie to minimum, żeby odczekać, szyjka musi się zregenerować po porodzie, żeby wynik badania był miarodajny.

U mnie się troszkę przeciągnęło, bo dopiero teraz zrobiłam cytologię a mały ma już 1,5 roku. Poprzednią robiłam 2 lata temu, tuż przed poczęciem. Jednak lepiej jest robić co roku.

Urodziłam w kwietniu badanie zalecone zostało na jesień

U mnie lekarz nad tym czuwał.

Jak byłam na kontrolnej wizycie u ginekologa po połogu to nawet nie przypominam sobie żeby ktoś wspominał o konieczności zrobienia cytologii. Chyba nie wszyscy lekarze o to dbają.

Okres wrócił mi po 4 miesiącach. Na wizycie u gin byłam jakoś po 2 miesiącach po porodzie ale nic nie mówił że powinnam zrobić cytologię.