Cytologia, a stan zapalny

Dlaczego w ciąży miałaś robiona cytologie ? Mi moja lekarka zawsze zalecała przed zajściem w ciążę bo wlasnie później duzo się dzieje w naszym organizmie i jest wiele infekcji więc nie warto jej robić, tym bardziej że po pobraniu można krwawić i to też martwi pacjentki 

Witam dziewczyny, czy któraś będąc w ciąży miała wynik cytologii - grupa 2, stan zapalany? Było to groźne dla dziecka, przechodziła jakieś leczenie? Aktualnie 22tc. 

Generalnie jeśli coś się dzieje to zgłoś się do lekarza prowadzącego i on ba pewno pokieruje co brać żeby było bezpieczne dla dzieciatka

Kontaktowałam się z polozna lub ginekologiem :)

wlasnie tez kojarzę , że cytologi w ciąży i od razu po porodzie się nie robi

Ostatnio robiłam pod koniec grudnia zeszłego roku i teraz lekarz zlecił w ciąży, dzisiaj położna do mnie właśnie dzwoniła z wynikiem i mówiła że doktor skontaktuje się z sprawie recepty, ale chciałam zapytać na forum czy któraś również przez to przechodziła. 

Mnie rowniez lekarz nie zalecał cytologii w czasie ciąży, miałam zrobioną przed i mówił że spokojnie po porodzie jak przyjdę na wizytę kontrolną to wtedy mi Powie kiedy mniej więcej przyjść na cytologię. 

myślę że wynik cytologii najlepiej konsultowac z lekarzem, bo każdy na grupie mógł mieć mimo wszystko zalecane coś innego 

Ja miałam cytologię w ciąży i zaraz po ale miałam też nawracający stan zapalny więc dostałam jakąś maść i globulki które brałam przez ostatni trymestr do samego porodu 

Kargaw a miałaś jakieś objawy, przy tym stanie zapalnym? Dla dziecka to nie było niebezpieczne? 

Tez jestem ciekawa ?

Ja miałam cytologie robioną na samym początku ciąży około 7 tygodnia, ale  wszystko było dobrze. Jeśli coś się u Ciebie dzieje to próbuj jak najszybciej się skonsultować z lekarzem. 

U mnie lekarz wykonywał cytologię od razu czyli był to jakoś 6 tydzień. Jak będzie dobry specjalista to napewno pomoże jak trzeba. 

Ja też miałam cytologie robioną na samym początku ciąży i wszystko było dobrze. Najlepiej najszybciej umów się do lekarza 

Dostałam od lekarza globulki dopochwowe na 12 dni i za jakiś czas powtórzymy badanie :) 

Też miałam jakiś stan zapalny, dostałam globulki Macmiror Complex i po wyleczeniu miałam kolejną cytologię. Wszystko było ok.

Inka404 dostałam właśnie te same globulki 

Ja też je stosowałam przy poprzedniej ciąży. Lekarz mi jeszcze zalecił probiotyk dopochwowy po skończeniu leczenia. 

Maniaaa no to zdrówka;), mi pomogły i było wszystko ok;)

Inka404 dziękuję, liczę na to :) 

Też miałam cyto na samym początku ciazy. Od razu do lekarza trzeba się zgłosić ale widzę, że już po konsultacji :)