Znacie jakieś fajne cytaty, aforyzmy bądź sentencje dotyczące ciąży lub macierzyństwa? Mi najbardziej spodobały się te:
* Czym jest nieprzespana noc wobec takiego powitania o poranku gdy uśmiech wynagradza wszystko
9 miesięcy to wcale nie tak długo, jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że tyle tylko musieliśmy czekać na miłość swojego życia??
Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, zanim się urodziłaś - kochałam Cię, zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć??
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bóg mi daje ! ??
Ciąża to podróż w nieznane - ekscytujące oczekiwanie na kogoś, komu nigdy nie spojrzało się w oczy, a już kocha się go do utraty tchu??
Największe szczęście dla ojca i matki, nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki. To ich krew, życie, to ich własne dziecię, co im nad wszystko droższe jest na świecie❤️?
Śmiech malucha jest największą pociechą, najlepszym lekiem na wszelkie cierpienie❣️?
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama??
Po nieprzespanej nocy i po ciężkim dniu tylko Twój uśmiech i radosne spojrzenie sprawia, że chce mi się dalej żyć, a zmęczenie i złość przechodzi jak ręką odjął. Dziękuję, że jesteś!!???
Dziecko jest źródłem nadziei. Mówi ono rodzicom o celu ich życia, reprezentuje owoc ich miłości. Pozwala również myśleć o przyszłości. Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym.