Kubeczków w sklepach co niemiara. Co jeden to droższy, a i tak dziecko finalnie będzie piło ze szklanki 😉
Mamusidwochchlopcow jak wam idzie nauka picia czy jedzenia czegoś innego niż pierś?
Witaj na forum #teamLOVI!
Kubeczków w sklepach co niemiara. Co jeden to droższy, a i tak dziecko finalnie będzie piło ze szklanki 😉
Mamusidwochchlopcow jak wam idzie nauka picia czy jedzenia czegoś innego niż pierś?
Ewelina skas to znam, mój syn się nie napił z butelki tylko cyc i cyc... nie wychodziłam bez niego..;)
Mala_gosia logopedzi mówią żeby dzieci nie Piły z kubeczków tylko od radu ze szklanki/ kubka :)
Nie było wyboru i dzieci nie wybrzydzaly ;)
Hehe no fakt koncowo szklanka ale powiem wam ze etap szkolny to jednak nadal bidony jakies wymyslne butelki itp.;)
Co do kubkow otwartych tez tego jest masa i przyznam ze ja w tym polegam ;) cala szafka kubkow a kazdy z innej parafi wyjatkowy i jedyny;) hehe
Ja póki co mam dwa kubki otwarte i kubek ze słomka z lovi ale właśnie zastanawiam się ciągle czy brać Kubek niekapek Sippy Master czy Kubek 360°Drink Master z Lovi
Aniss dokładnie w szkołach później znowu bidony itd. Ja jak ide z synem na spacer to tez ma swój bidon, przecież ze szklanka nie będę chodzic :D Ja np tez mam swój kubek do kawy i osobno do herbaty i nikt nie może ich ruszać . U rodziców tez mam swój kubek do kawy i u teściów tez :D
Dokładnie, tyle tych kubków na rynku różnych, a potem wychodzi, że zwykły się sprawdzi najlepiej :D
Lisza mysle ze lepszy jest ten z dziubkiem ;) ale to moja sugestia ;) bo twoj malutki to jeszcze maluszek one sa z tego co kojarze od 6
Te 360 dopiero od 9miesiaca u mnie mala ma 18 miesiecy i dalej sobie z nim kiepsko radzi ale kazdy maluch inny;)
Aniss dziękuję za poradę :)
kupie ten z dzubkiem na początek bo tak jak też wspomnialas no mój to jeszcze mały jest zobaczę jak sobie z tym poradzi
Kubek ze słomka co mamy to udaje mu się pociągnąć i napić ale i tak od dołu cały mokry jest heh ważne że próbuje :)
Te z dziubkiem wydają się najlepsze ;) dałam synowi z rurka to narazie tak sobie radzi.
Z dziubkiem są praktyczne, ale dobrze jak najszybciej przejść na te ze słomką i otwarte. Z dziubkiem powodują powstanie tzw. zgryzu otwartego i późniejszych problemów artykulacyjnych i nie ćwiczą mięśni ust policzków i języka.
O dobrze wiedzieć :) dzięki za informacje :)
Mój nie pil z dziubkiem, tylko właśnie z rurka od razu załapał.. A i tak podobno jak się rozszerza dietę to uczyć z otwartego kubka.
Dokładnie, lepiej od razu zacząć od kubka ze słomką i z otwartego kubka. To są najzdrowsze dla dziecka metody, ćwiczą mięśnie buzi i nie utrwalają odruchu ssania. I nie przejmować się, że dziecko nie załapało od razu. Tak małe dziecko ma się uczyć picia wody, a nie wypijać nie wiadomo jakie ilości (przecież i tak pije mleko, nie odwodni się).
My zaczynalismy od kubeczka z ustnikiem, teraz pije z kubeczka z rurką z Lovi, a w między czasie uczymy z otwartego kubeczka. Ale dużo wtedy wylewa picia na siebie
kubek niekapek z lovi jest rewelacyjny :)
Wylewanie na siebie to też taki naturalny etap nauki. Z czasem coraz rzadziej się będzie zdarzać. Mój dwulatek potrafi się ładnie napić bez rozlewania i odstawić kubek na stół. Czasem jednak dla zabawy wyleje resztę wody na podłogę i wskakuje w kałużę. Jeszcze więc idealnie nie jest :D
U nas też świetnie się sprawdzał niekapek z LOVI :)
Co do picia z rurką to się zgodzę ,że ćwiczy się wtedy mięśnie :) Bo nawet są ćwiczenia z rurką przy problemach z wymową :)
Mój syn gryzie narazie tą rurkę z kubeczka z lovi ale może niedługo załapie i będzie pic
Z tego kubeczka ze słomka coś się napije idą się ale większość wylatuje dołem i cała koszulka mokra xd
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.