Ja najczęściej przypominam sobie o nich, gdy widzę ten wątek. Właśnie zaczęłam ćwiczenia ![]()
haha ja tez juz zaczynam
Dla mnie motywacją jest bardziej świadomość że ćwiczenia pomogą mi podczas porodu że może będzie lepiej dla dziecka wyjść na świat ![]()
Motywacja jest Aga, ale z pamięcią nieco trudniej. Dobrze, że został założony ten wątek, bo co rusz jak na niego zaglądam, to automatycznie zaczynam ćwiczyć ![]()
Nie no ale wiecie co ja na prawdę nie pamiętam o tym i dopiero tutaj sobie przypominam
Skleroza nie boli ![]()
Od czego najlepiej zacząć, jeśli pojawia się problem nietrzymania moczu? Szukam sprawdzonych metod, które faktycznie pomagają.
Wizyta u urofizjoterapeuty. On zajmuje się właśnie tym i dobiera ćwiczenia. Naprawdę warto.
Polecam wizytę u fizjoterapeuty uroginekologicznego – to najlepszy kierunek na start. Do tego warto pilnować prawidłowego wstawania i kładzenia się (tylko przez bok), a przy kaszlu czy kichaniu pomaga skręt tułowia albo krzyżowanie nóg. Więcej o skutecznych sposobach radzenia sobie z tym problemem znajdziesz tutaj: Skuteczne sposoby leczenia nietrzymania moczu – jak poprawić komfort życia? – Bolesławiec – informacje, wiadomości
Ja rowniez polecam fizjoterapeuta, pokaze odpowiednie cwiczenia, poradzi co robic i kiedy
polecam
U mnie z czasem się to uregulowało ale ja też ćwiczyłam tyle że nie typowo mięśnie Kegla.
Oczywiście, że ćwiczę. Zarówno przed zajściem jak i teraz podczas ciąży.