Co zobaczyć z dzieckiem na weekend w Warszawie?

Macie jakieś pomysły, gdzie można wybrać się z dzieckiem na weekend w Warszawie?

To też zależy w jakim wieku. Ja szczerze polecam odwiedzić multimedialny Park Fontann i starówkę oczywiście no ale to raczej jak będzie dosyć ciepło, mini city oraz centrum nauk Kopernik ale to dla trochę starszych dzieci. Bardzo fajna jest wielka makieta Warszawy i nazywa się Kolejkowo i Mój pięciolatek był zachwycony. Oprócz tego jest mnóstwo miejsc gdzie można na przykład nakarmić alpaki typu przystanek alpaka.

2 polubienia

Papugarnia na na Marywilskiej
Sensorysie te super do 10 lat

Ja mieszkam daleko , więc nie mam pojęcia

Ja z takich popularniejszych miejsc to pamiętam tylko spacer po łazienkach Warszawskich no i muzeum powstania warszawskiego, jeśli dziecko jest już troszkę starsze i interesuje się takimi tematami. Ja chociaż mało lubię tematy wojenne, to muzeum odwiedziłam 2 razy z zaciekawieniem

Oczywiście polecam zoo, basen Delfin na Kasprzaka , może łazienki, starówkę (dla straszaka to jakiś teatrzyk ale nie wiem jak teraz w lato to wygląda czy coś jest). Zerknij tutaj: wspolczesnarodzina.pl - Portal o rodzicielstwie, nauce i hobby
– znajdziesz tam więcej inspiracji na rodzinne spędzanie czasu w Warszawie.

Dla starszego dziecka na pewno Centrum Kopernik. Chociaż dla mniejszych dzieci, takich już od 2 lat jest część wystawy Bzzz. My byliśmy niedawno w Warszawie z niespełna dwulatkiem, więc to sobie odpuściliśmy. Przeszliśmy się po starym mieście, byliśmy też na długim spacerze po łazienkach. Z takich bardziej zielonych miejsc polecam też ogrody na dachu Biblioteki Uniwersytetu Warszawskiego. Tylko ostrzegam, że jest tam trochę schodów, więc najwygodniej będzie bez wózka (chociaż my i z wózkiem sobie jakoś poradziliśmy).

Muzeum Czekolady !
Ja musze sie wybrac z moim synem. To w Fabryce Wedel

Dla dziecka fajnym rozwiązaniem jest odwiedzenie centrum nauki Kopernik, można spędzić fajnie czas i przy okazji czegoś się nauczyć.

Ja nigdy tam nie byłam i sama z chęcią bym tam pojechała :smiling_face: