Macie jakieś pomysły, gdzie można wybrać się z dzieckiem na weekend w Warszawie?
To też zależy w jakim wieku. Ja szczerze polecam odwiedzić multimedialny Park Fontann i starówkę oczywiście no ale to raczej jak będzie dosyć ciepło, mini city oraz centrum nauk Kopernik ale to dla trochę starszych dzieci. Bardzo fajna jest wielka makieta Warszawy i nazywa się Kolejkowo i Mój pięciolatek był zachwycony. Oprócz tego jest mnóstwo miejsc gdzie można na przykład nakarmić alpaki typu przystanek alpaka.
Papugarnia na na Marywilskiej
Sensorysie te super do 10 lat
Ja mieszkam daleko , więc nie mam pojęcia
Ja z takich popularniejszych miejsc to pamiętam tylko spacer po łazienkach Warszawskich no i muzeum powstania warszawskiego, jeśli dziecko jest już troszkę starsze i interesuje się takimi tematami. Ja chociaż mało lubię tematy wojenne, to muzeum odwiedziłam 2 razy z zaciekawieniem
Oczywiście polecam zoo, basen Delfin na Kasprzaka , może łazienki, starówkę (dla straszaka to jakiś teatrzyk ale nie wiem jak teraz w lato to wygląda czy coś jest). Zerknij tutaj: wspolczesnarodzina.pl - Portal o rodzicielstwie, nauce i hobby
– znajdziesz tam więcej inspiracji na rodzinne spędzanie czasu w Warszawie.
Dla starszego dziecka na pewno Centrum Kopernik. Chociaż dla mniejszych dzieci, takich już od 2 lat jest część wystawy Bzzz. My byliśmy niedawno w Warszawie z niespełna dwulatkiem, więc to sobie odpuściliśmy. Przeszliśmy się po starym mieście, byliśmy też na długim spacerze po łazienkach. Z takich bardziej zielonych miejsc polecam też ogrody na dachu Biblioteki Uniwersytetu Warszawskiego. Tylko ostrzegam, że jest tam trochę schodów, więc najwygodniej będzie bez wózka (chociaż my i z wózkiem sobie jakoś poradziliśmy).
Muzeum Czekolady !
Ja musze sie wybrac z moim synem. To w Fabryce Wedel
Dla dziecka fajnym rozwiązaniem jest odwiedzenie centrum nauki Kopernik, można spędzić fajnie czas i przy okazji czegoś się nauczyć.
Ja nigdy tam nie byłam i sama z chęcią bym tam pojechała