Czy ktoś może polecić coś skutecznego przy AZS zamiast sterydów? U mnie większość maści działa tylko chwilowo.
Z AZS chyba właśnie tak jest, że trzeba regularnie używać kosmetyków żeby były efekty. Na pewno polecam regularne stosowanie emolientów. Mediderm, Emolium, Eloderm - tych używałam i mogę polecić. A jeśli tego typu produkty nie przynoszą rezultatów to zostaje tylko wizyta u dermatologa.
Ja również polecam eloderm , działała kiedy jest systematycznie stosowana ![]()
Corka miala podejrzenie AZS i dermatolog mowila ze trzeba natluszczac skore nawet kilka razy dziennie- my uzywalismy Musteli, Cetapilu i Biotherm na AZS.
Dodatkowo zrezygnowalam z zapachowych detergentow do prania no i jeszcze kupilsmy nawilzacz powietrza zeby byla odpowiednia wilgotnosc.
A próbowaliście DEXERYL ? Również super działa. U nas przy regularnym stosowaniu pomógł bardzo
Było o tym kilka wątków. Mamy polecały tam różne kremy
U córki gdy wychodziły placki to używaliśmy Mediderm. A teraz głównie natluszczamy balsamami z OnlyBio baby.
Mi się sprawdza Mustela używamy od dawna .
Elidel oraz do nawilżania w ciągu dnia Allergoff Atopy (nie szczypie). Mi również nie pomagał Encorton, Advantan ani Elocom, ale właśnie świetnie sprawdził się Elidel i do mycia olejek Bioderma Atoderm. Warto też zerknąć na inne produkty dedykowane AZS – znajdziesz je tutaj: Kremy na Atopowe Zapalenie Skóry - Maści i kosmetyki.