Jak to zrobiłaś ? I skąd szukasz przepisy?
Na tik toku widziałam wpisz sobie „ kebab z piekarnika „ to się wałkuje na papierze i zwija .
A przepisów nie szukam z głowy robię chyba właśnie że jakiś filmik mi się spodoba ![]()
Chętnie poczytam Wasze polecenia. Mam od.niedawna, ale poza pieczonymi ziemniaczkami i fytkami to niewiele w nim robiłam ![]()
Ja chyba jutro zrobię pieczone ziemniaczki ![]()
Dziewczyny jaki model air fryer polecacie ?
Mam na myśli taki tańszy i mniejszy żeby nie zajmował dużo miejsca
Ten chyba nie należy do najmniejszych modeli, ale brałam pod uwagę żeby miał troszkę pojemną misę oraz dobrą moc. Dodatkowo bardziej sugerowałam się ceną, chciałam wydać max. 200 zł i też tak mi się trafiło.
Aktualnie promocja się chyba skończyła.
Kuzynka ma 5l i 1500W i też jest zadowolna, mówi że daje radę
Jak dobra cena i się sprawdza to po co przepłacać ![]()
Też mam podobny z biedronki
I jak jesteś zadowolona ?
Tak jestem nawet bardzo zadowolona, nie wiedziałam że to takie ułatwienie i się o wiele szybciej teraz wszystko robi
i fajnie że jest ta szybka i podświetlenie
A koleżanka też ma z biedronki i mówi że nie może w nim zrobić frytek takich z ziemniaków zwykłych. Nie dopieka się jej. Nie wiem czemu. Mówiła że już kilka razy próbowała i nie da rady. A mrożone wychodzą fajnie. Też tak masz ?
O dobrze ,że o tym piszesz bo my często właśnie robimy domowe frytki i między innymi dlatego kusi mnie zakup ![]()
Jak na razie spełnia moje oczekiwania, za dużo rzeczy jeszcze w nim nie robiłam, ale jak na razie jest ok. Dla zaspokojenia potrzeb mi wystarczy i to był dobry deal, że kupiłam go za 200 zł, tym bardziej, że mam piekarnik.
To prawda. Frytki ze świeżych ziemniaków nie zawsze wychodzą, też na samym początku używania air frayera mieliśmy z tym problem - ale doszliśmy do wprawy. Za pierwszym razem mąż wrzucił po prostu same ziemniaki i wyszły niesmaczne, jakby niedopieczone, a potem zaczęliśmy dodawać - niestety odrobinę oleju. Jak pokroje ziemniaki i mam je w misce, zawsze je trochę podlewam olejem i przyprawiam solą. I piekę je trochę dłużej niż wskazuje jeden z trybów (200c, 25 min) - ja przetrzymuję do 35 min. Tak samo robię jak robię pieczone ziemniaczki, zawsze dodaję trochę oleju i przyprawy to ziemniaczków i trzymam dłużej w międzyczasie mieszając (tak z 2 razy w ciągu całego cyklu pieczenia).
Do frytek trzeba znaleźć własny sposób i dojść do wprawy ![]()
Jakby nie było smak też zależy od odmiany ziemniaka, ale która odmiana jest idealna, tego już nie analizowałam ![]()
Ja pomimo, że dodaję odrobinę oleju jestem zadowolona - nie jest to taka ilość jak przy smażeniu na patelni. Tylko, że ja preferuję frytki ze świeżych ziemniaków, tych gotowych z zamrażalnika rzadko robię.
Spróbuj sobie ziemniaków pieczonych w soli …
Przypominają mi smak tych kartofelków z ogniska na wykopkach u babci ![]()
A wiesz szczerze, że jeszcze nie robiłam. Mam dopiero go 2 tygodnie około, i ziemniaki zawsze robiłam z wody a frytki tylko gotowe robiłam , aż muszę to sprawdzić
Ja mam Philips ale ten xxl
Super ten co pokazujesz , cena rewelacja
No wlasnie cena super a maz chce mi kupic pod choinke ![]()
i wyglada ladnie ![]()