Co polecacie na ciemieniuchę?

Dziewczyny co polecacie na ciemieniuchę? Co się u Was najlepiej sprawdziło?

Emolium lub mustela pomagają zwalczyć ciemieniuchę. 

U nas oliwka na 15 min przed myciem i wyczesywanie 

Porządne mycie głowy, polewanie wodą się nie liczy. Potem zawsze wyczesywalam miękka szczotką. Nigdy dodatkowych preparatów przy 3 dzieci nie używałam a każda miała zaczątki ciemieniuchy ale szybko reagowałam i zawsze się tego umiałam pozbyć 

ja też stosowałam emolium 

linomag tez jest dobry na ciemieniuchę 

Też smarowałam córce linonagiem a synek na szczescie nie ma takich problemów 

Emolium polecam - stosowałam u starszylego syna (a testowałam kilka preparatów od tych aptecznych po domowe). 

A teraz lekarka poleciła mi kupić Wit. A+E i kilka kapsułek wkroplić do delikatnie podgrzanej oliwy z oliwek i tym smarować główkę maluszka. Na to ewentualnie czapeczka. Następnym razem gdy u niej byłam to powiedziała, że to już nie ciemieniucha tylko przesuszona skóra głowy zaproponowała balsamem z emolium posmarować główkę i faktycznie - 3 dni i głową była bez suchej skóry. Czyli tak czy siak preparaty z emolium dały radę. 

Emolium u nas faktycznie pomaga, jeszcze troszkę ciemieniuchy nam zostało ale z dnia na dzień jest coraz mniej.

to super, że się udało

U mnie tez się sprawdził emolium 

Emolium na ciemieniuchę to taki jeden z lepszych kosmetyków jest wiec pewnie kwestia czasu i zniknie wam cała ciemieniucha ;)

ja po prostu dobrze myłam głowe córką, nie polewałam wodą tylko myłam tą gąbeczką na rękę o żelem do kapieli i nawet jak ciemieniucha zaczynała się robić to szybko schodziła. 

oprócz emolium też jest dobry linomag 

U nas emolium szybko pomógł 

Emolium i cierpliwość 

U mojego synka ciemieniuchy nie ma, ale skóra na główce co jakiś czas robi się troszkę sucha i wtedy smaruję mu główkę mleczkiem do ciała, tym samym które używam po kąpieli. No i czeszę go szczoteczką z miękkim włosiem.

O no to też super sobie radzicie, jakieś specjalne melczko? Czasem skora wymaga nawilżenia 

Onlybio, hipoalergiczne mleczko do ciała dla skóry wrażliwej, alergicznej :) 

Jest bardzo fajne, łatwo się rozprowadza, dobrze się wchłania, a przede wszystkim skutecznie nawilża.

Ja tez używam balsam z emolium bardzo dobrze działa i do skory alergicznej tez się sprawdza