Co oznacza ten test?

Witam. nie dostaje miesiączki już od prawie 2 tygodni. Mam bardzo wrażliwe piersi, a z jednej po ściśnięciu na sutki ,co prawda w małej ilości ale zbiera się woda. Robiłam test jakieś 7 dni temu i wyszedł negatywny,a dziś zrobiłam 2 i wyszedł taki jak na podesłany zdjęcie. Dodam, że powinnam być w ciąży (jak w ogóle jestem oczywiście) od 4 tygodni. Z góry dziękuję ,za pomoc.

Wydaje mi się,  że test wyszedł pozytywny. Druga kreskę widać tylko rozmazaną. Dla pewności zrób Betę lub pójdź do lekarza na badanie z krwi . Przynajmniej będziesz miała pewność :)

Wydaje mi się że test mógł być źle przechowywany albo zepsuty ponieważ się rozlal leć kupic jeszcze jeden o sporej czułości i wykonaj go w miarę możliwości z samego rana wydaje mi się że mimi wsystsko jesteś w ciąży więc gratuluję o trzymam mocno kciuki, informuj na bieżąco jak sytuacja :) zawsze możesz wykonać badanie beta HCG jest ono najbardziej wiarygodne:) jak tylko zobaczysz dwie kreski na teście umów się do lekarza w celu potwierdzenia ciąży i dalszej konsultacji :)

chyba pozytywny zrób sobie z krwi albo udaj się do ginekologa 

Ze zdjęcia bym powiedziała, że pozytywny. Nie zawsze jest to idealna, wyraźna kreska. Jednak też może to być błąd. Na szybko bym zrobiła kolejny i udała się na badania z krwi. 

wydaje mi się że pozytywny, dla pewności zrób 2 albo idź do ginekologa

A mi się wydaje że Test został albo źle wykonany albo właśnie źle przechowywany nie wyszedł on tak jak powinien skoro miesiączka spóźnia ci się o dwa tygodnie Myślę że już dawno powinnaś się zmobilizować pójść na test ciążowy z krwi i będziesz miała jasną sytuację a jeżeli to nie ciąża natomiast miesiączka spóźnia się na dwa tygodnie Myślę że dobrym rozwiązaniem byłoby zbadać się u ginekologa być może są jakieś problemy z cyklem które trzeba pomocą lekarza

Jak dla mnie ten test należy powtórzyć. Nie brałabym pod uwagę wyniku tego testu ze zdjęcia.

Warto powtórzyć test dla pewności 

tak z krwi albo u ginekologa bedziesz miała 100% pewność czy jesteś czy nie

Ja bym powiedziała że jest druga kreska, ale lepiej powtórzyć albo zrobić betę z krwi

test tez mógł być źle wykonany, lepiej zrób 2 albo z krwi lub idź do ginekologa wtedy będziesz miała lepszą pewność

Dziwie się, że jeszcze nie byłaś u lekarza. Objawy wskazują na ciąże i test chyba też ale w pierwszej kolejności warto wybrać się do lekarza by to potwierdzić i sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Te początki ciąży są bardzo ważne dlatego nie ma co zwlekać z wizytą :) Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i w krotce będziemy mogły Ci oficjalnie pogratulować :) 

Moim zdaniem test powinnaś powtórzyć.

Możliwe że źle wykonałaś test, albo był wadliwy.

Najpewniejsza beta i wizyta u lekarza ;)

test ja bym powtórzyła