Ja co prawda nie mam jakichś bardzo suchych włosów, bo ich często nie farbuje więc są w miarę okej, ale polecam Ci odżywki do włosów z Nacomi. Poszperam sobie w ich asortymencie, na pewno znajdziesz coś na włosy suche i bardzo zniszczone.
Jeśli lubisz olejowa nie włosów to polecam Ci Nacomi 7 oils, to kompozycja różnych olejów które naprawdę świetnie działają na włosy :-)
Z domowych odżywek to polecam olejowanie wlosow na noc, np olejem kokosowym. A do mycia mi sie sprawdzają odżywki z Anwen. Tylko radzę dobrać do porowatość włosów, jeśli są suche to najpewniej masz wysokoporowate więc takich odżywek też szukaj.
A jeśli chcesz trochę więcej pieniędzy wydać to polecam botoks na włosy. Efekty są mega.
Ja polecam odżywki typowo ze sklepów fryzjerskich.Calkowicie różnią się jakością i oczywiście ceną, ale naprawdę efekty są zdumiewające. Dodatkowo także polecam zabieg pielęgnacyjny botox
Wlosy strasznie niszcza sie po farbie ;( mi udalo sie zejsc z farby bedac w pierwszej ciąży;) moze warto poszukac jakis naturalnych maseczek do włosów w aptece jakies płukanki ktore odzywia włosy .
Czesto jest tak ze taki proseces jest długotrwały ale wazne aby efekt byl dobry
Również polecam takie odżywki ze sklepów fryzjerskich sa duzo droższe niż te zwykle dostępne w każdym sklepie ale przeważnie sa tez dużo większe opakowania i znacznie wydajniejsze wiec opłaci się raz na jakiś czas zainwestować jaka dokładnie to ciężko doradzić bo jednak każda z nas ma inne włosy najlepiej udać się do fryzjera który z pewnością cos dobrze doradzi najpierw przyglądając się wlosom i temu w jakim są stanie
Ja polecam świadomą pielęgnacje bez SLS i Alkoholi w składzie. Żeby powiedzieć coś więcej musiałabym znac porowatość twoich włosów. Ale na początek co nie zaszkodzi a na pewno pomoże nałóż na włosy żel aloesowy ( jako nawilżenie) na to maseczkę emolientową np Kallos Color z dodatkiem oleju lnianego lub oliwy z oliwek. ( 3 łyżki odżywki 1 łyżka oleju) to pod czepek na to czapkę i potrzymać Ok 1-2 godziny. Jesli masz ochotę zadbac o swoje włosy warto zajrzec na grupę „włosing” na FB
Polecam grupę Włosing, tam dziewczyny doradzą Ci, co powinnaś zrobić, jakie kosmetyki zakupić. Teraz coś stosujesz w ogóle? Na pewno trzeba będzie polubić się z olejowaniem, dostarczyć włosom dużo emolientów, starać się zachowywać równowagę PEH. No i obciąć zniszczone końcówki, odstawić suszarkę, prostownicę, lokówkę jeśli używasz, zamienić ręcznik frotte na bawełnianą koszulkę, czesać tylko na mokro. Z konkretnych kosmetyków polecam linię Garnier Botanic Therapy. Ma dobre działanie i dobry skład. https://www.cocolita.pl/garnier-botanic-therapy
Ja jak raz po farbowaniu miałam suche, wyjątkowo suche to musiałam iść do fryzjera na regenerację i to polecam. Bo te odżywki to warto stosować, ale jak jest źle to trzeba raz a dobrze zadziałać.
Osobiście uważam, że fryzjerskie kosmetyki są tylko drogie a działają na zasadzie oblepiania włosa a nie od środka. Można je dużo taniej kupić na allegro a składy mają kiepskie.
Na mocne włosy polecam też Kerabione Booster wcierkę i suplementy do łykania taka kuracja przez 3 miesiące.
Bardzo fajne kosmetyki do zniszczonych i suchych włosów ma ocenic aa long for lashes... Półtora miesiąca stosowania włosy nie do poznania.... I pola am tabletki twój cel to zdrowe i gęste włosy i bardzo polecam maski z oleju kokosowego i miodu... No i naftę kosmetyczna na bardzo suche włosy.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.