Co mówią badania w ciąży

Dziewczyny, nie chce zakładac nowego wątku i zaśmiecać forum dlatego podepne się tutaj. Dziś odebrałam kolejne wyniki z badania moczu. Mocz lekko mętny i podwyższoone pH (6,5). Czy ktoras z Was miała podobnie? Może to byc jakas bezobjawowa infekcja?

A są bakterie lub leukocyty?

Brak. Wszystko inne jest w jak najlepszym porządku.

To nie jest to infekcja. pH moczu w ciąży jest wyższe niż normalnie, a mętny może być od śluzu z dróg rodnych/nablonków/soli mineralnych. Jak Cię to niepokoi to możesz powtórzyć za kilka dni, ale moim zdaniem nie ma powodu do stresu :slight_smile:

Chyba najlepiej powtórzyć badanie. Ja byłam raz troszkę odwodniona i wyszło mi też podwyższone, a następne już ok. W ciąży różnie lekarze przyjmują normy pH moczu. Najlepiej jak oceni wynik Twój lekarz. Ale ja bym powtórzyła badanie żeby mieć pewność. Ale pH 6,5 to nie jest jakoś dużo podwyższone i też może być normalne w ciąży.

Zaczekam na wizytę i na to co mi powie lekarz. Ostatnio jakos mniej piłam, to fakt. Moze to jest powodem własnie.

Ja miałam nawet ph 7 norma jest do 7, lekarz powiedział, że póki się w normie mieszczę to jest ok i niema się czym martwić.