Co mnie rozczarowało w macierzyństwie?

Powiem ci tylko tyle Ja teraz zamawiam trzy puszki dwa zagęszczacze i 400 zł nie ma.

Najbardziej mnie śmieszy jak te wszystkie osoby bezdzietne tylko gadają frazesami Jak to rodzice są bogaci bo mają 800 plus i umiejętnie by tylko rozporządzali budżetem czyimś A ciekawe gdyby mieli tak utrzymać dziecko to byliby tacy mądrzy

@Ironiczniepateyczna słuchaj ja mam dobre porównanie z roku 2020 a teraz pamiętam bardzo dobrze jak mleko modyfikowane nie kupowałam wtedy Ale patrzyłam kosztowało o prawie 20 zł mniej. Pampersy te które teraz 18,49 były za około 12 zł.

Coraz bardziej myślę o zmianie pracy bo mówię wprost to co było akceptowane dwa lata temu jeżeli chodzi o finanse nie jest dla mnie akceptowalne teraz A koledzy z pracy mi mówią że od dwóch lat nie ma żadnej podwyżki.

Oj to przy pracy zdalnej faktycznie może być cięzej :confused: chociaż jest szansa że opiekunka zajmie się maluchem tak że też zapomni o tym, w sumie po to ją zatrudniasz żeby odciągnęła uwagę dziecka od Ciebie żebyś mogła spokojnie pracować :slight_smile:

No niestety teraz to jest masakra. Strach wyjść do sklepu normalnie.

1 polubienie

Pytanie tylko czy twoje umiejętności na twoim stanowisku są w innych firmach lepiej opłacane. Innymi słowy czy za to samo co robiłaś możesz gdzieś indziej dostać więcej …. No chyba że chcesz się przebranżowić? Czym się zajmujesz jeśli to nie tajemnica? Bo ty chyba w IT pracujesz? Tak?
Ceny mm i ilości jakie schodzą są kosmiczne niestety. W ogóle wszystko dla dzieci ta cała wyprawa dużo kosztuje…. Czasem myślę jak ludzi na to stać …. A potem przypominam sobie że są te grupy oddam za darmo i częściowo pewnie tak ludzie pozyskują

@MagdaP3 i tu jestem właśnie ciekawa jak to w praktyce wyjdzie ……

Wszystko zależy od dziecka, bo moja koleżanka przy zatrudnianiu niani nie wychodziła z domu i dziecko nie chciało się od niej odlepić, a docelowo miała pracować poza domem. Skończyło się na tym że nikogo nie zatrudniła bo uważała że jej dziecko nikogo nie toleruje. Ale to dość specyficzny przypadek :face_with_peeking_eye:

O matko , no ogólnie to nie każdy by sobie mógł na to pozwolić . Sama się ogólnie też boję trochę nianię zatrudniać więc biorę tylko z polecenia

My też teraz szukamy przez znajomych i zobaczymy

Oj tak wszystko ostatnio mocno drożeje jedynie co potaniało to mało w biedronce :sweat_smile::rofl:a i tak limit na jego zakup jest :sweat_smile:

I mleko bez laktozy świeże ostatnio też potaniało :smile::smiling_face_with_three_hearts:

Ja też lubię bez laktozy :stuck_out_tongue:

Tak akurat IT, wiesz co robiłam support klienta i mam wszystkie papiery na managera. Ale zaczęłam się przebranżawiać na cyber bezpieczeństwo

Ale to jesteś bardziej techniczna ? A w co chcesz iść jeśli chodzi o cyberbezpieczeństwo?

Akurat ja jestem po studiach związanych z sieciami i w tym czuję się najpewniej. Ale to dopiero zaczęłam zainstalowałam sobie Linuxa i właśnie zaczęłam coś próbować. Ale to było rok temu.

Mega fajne :slight_smile: . Działaj zawsze to na plus dla ciebie

A jakiego linuxa wgrałaś? Ja też w it i swojego czasu byłam w firmie gdzie sprzedawaliśmy właśnie wsparcie do linuxa :face_with_peeking_eye:

Czyli nie techniczną jesteś, tak? W sensie nie no. administrator sieci czy coś w tym stylu

Akurat na studiach poszłam na specjalizację z Sieci ale magistra nie zrobiłam.

Wiesz co na wirtualnej maszynie postawiłam sobie ubuntu ale jakoś nie czułam go, bardziej ciągnęło mnie zwłaszcza po oglądaniu I Robot - Kali Linux i właśnie on jest znacznie lepszy i praktyczniejszy przy sieciach

To ja swojego czasu pracowała na Red Hat ale teraz przerzuciłam się Windowsa a w sumie to firma mi komp z takim oprogramowaniem przesłała :upside_down_face:

1 polubienie

Ja całe życie pracowałam tylko na Windowsie a chciałam tak z ciekawości żeby wreszcie się doszkolić bo jest spora różnica się doszkolić bo jest spora różnica

Nawet jak sam został z dziećmi?

Wow to nie pogadasz :stuck_out_tongue: IT super sprawa :slight_smile: zawsze mozna zdalnie pracować

1 polubienie