To prawda, zelazko chyba faktycznie utrwala plamy, tez to zaobserwowalam.
Patent z wrzatkiem sprzedala mi mama i mimo, ze bylam sceptyczna to faktycznie dziala.
A macie jakieś sposoby na pozbycie się plam po jabłku?Moje wszystkie metody niestety zawodzą.
My również stosujemy takie mydełko odplamiające … z ROSSMANNA! I się sprawdza - ale zapieram ubranka jak tylko plama się pojawi!
Margos mam to samo, ale na kilku rzeczach zostal mi zolty pasek niestety ;/
Na niektóre plamy pomaga słońce. Tak, wiem że to może głupie, ale działa Należy wywiesić ubranie na słońcu i zostawić na jakiś czas. To działa na jasne/ białe ubrania, bo kolorowe oczywiście stracą kolor na słońcu.
O o tym nie slyszalam
Angel a próbowałaś z soda oczyszczoną?
Nie próbowałam jeszcze.Dziękuję Silver.
Niestety już mam kilka plam od jabłka i nie mogę sobie z nimi poradzić.
O sodzie słyszałam i działa.moja mama czasem tak plamy wybarwia
Ja sody nie stosuję póki co, ale ostatnio super sprawdziło się zostawienie na plamie papki z vanisha na kilka godzin, a potem do pralki. kupka zeszła super bez jakiegoś większego wysiłku
a są z różnych firm mydełka w kostce na których pisze odplamiające. Ja takim zwykłym piore plamki bo później i tak to w pralce jeszcze raz piore
Angel spoko, sądzę że sodę każdy ma w domu i jest nieoceniona w swoim działaniu:)
Muszę przyznać,że soda zdecydowanie rozjaśniła plamy.Może cień pozostał,ale jest znacznie lepiej niż było.Polecam
Angel widzisz podziałało, nie tylko przydaje się do czyszczenia kuchni czy do łazienki, ale bardzo dobrze radzi sobie z plamami.
Papka z vanisha działa, często używam, choć niestety nie na każdą plamę, po kupce właśnie nawet vanish mi nie pomógł, ale też nie na każdym ubranku.
Z sodą muszę spróbować koniecznie.
Magros u nas vanish na kupki pomaga tylko ubranko długo leży z papką vanishową
Zgadzam się soda oczyszczona nie tylko na plamy, ale także do sprzątania niezastąpiona.