Lece z kolejnym pytaniem.. wiec co kupoc 5 latkowi ci praktycznie wszystko juz ma.. za miesiac ide na urodziny chrzesniaka i nie mam pojecia co mu kupic. Te dziecko wszystko ma doslownie wszystko. Podpowiecie cos ? Co moge podarowac ..
A gry planszowe ma?
Mój 5letni chrześniak teraz ma fazę na hot wheels, dinozaur i gry planszowe.
Ciekawym pomysłem jest bilet do parku rozrywki, aquaparku, zoo, planetarium.
U nas zawsze trafionym, awaryjnym prezentem jest Lego. I zawsze się sprawdza gdy już naprawdę nie mam pomysłu;).
Wiki , ja ciągle mam problem co kupować chrześnicy, czasem posyłam pieniądze i niech rodzice jej coś kupią.
Myślę że ubranka będą super w Twoim przypadku , takie większe rozmiary bądź buty zimowe :)
LEGO potwierdzam;) a może też jakieś puzzle 3d?
Cześć! Oprócz tego że jestem mamą, jestem też nauczycielką w przedszkolu, właśnie w grupie pięciolatków. Mogę odpowiedzieć, że właśnie teraz wśród dzieci w tym wieku bardzo „na topie” są układanki typu ”IQ FIT”, czy „ IQ XO”. Świetne, a przede wszystkim rozwijające logiczne myślenie i kreatywność układanki! No i potrafi zająć dziecko na dłuższą chwilę, więc rodzice będą wdzięczni ;) Jeśli natomiast chrześniak lubi czytać, to polecam serię książek o przygodach Lassego i Mai, z „Biura detektywistycznego Lassego i Mai”.
Pozdrawiam! :)
pojazdy I akcesoria z firmy Bruder. Traktory, przyczepy, bele itd
gry planszowe , albik do którego można dobrać książki odpowiednie do wieku dziecka ;)
Patikoko, bardzo ciekawe te ukladanki;). Nie widziałam ich nigdy;).
Klocki ? Lego
zawsze się trafi . Albo takie klocki clicformers ? Typowo chłopięce są . Ja już tez nie wiem co tym dzieciom kupować
Lego odpada bo oni maja sklep z klockami lego.. puzzle dostal ostatnio.. albika ma. Co do tych zabawek z brudera to tez ma pelno i w domu i na podworku.. myslalam tez nad wlasnie tymi planszowkami typu chinczyk itp ale nie wiem czy akurat z tego bedzie sie cieszyl
Chińczyk, grzybobranie albo memoria to super gry dla takich dzieci. Sama już zaczynam kupować takie mojemu 4latkowi i ma naprawdę z tego frajdę.
Albo jakiś voucher na wejście do parku rozrywki, dinozaury czy inne stwory. Zależy co macie w mieście.
Mój chrześniak uwielbia, Dobble, grzybobranie i pedzace zolwie
A jakbyś mu wykupiła jakieś bilety do parku rozrywki czy coś w ten deseń?
No to zostane przy tych planszowkach.
Bikety odpadaja bo u nas nie ma parkow rozrywki w poblizu.. najblizej 250km
Planszówki będą trafione , wywiedzieć się czy jakieś wybrane ma prezent ma
Napewno ma jakąś ulubiona bajke i może kupić coś z zabawek właśnie z ulubionej bajki, postaci , może lego prawie każde dziecko lubi je układać:) a jak nie to może podarować kartę podarunkowa i kupi sam co będzie chciał
Wikii i na co się zdecydowałaś?
Skoro ma wszystko to pewnie ma też ps4 jeśli ma i rodzice mu pozwalają sporadycznie grać to może kup mu jakas gre :). Ale być może jesy jeszcze za mały.. ogolnie to planszowki, jakieś gry :) może ma ulubiony klub piłkarski to może jakas koszulka?
Alternatywnie, możesz podarować coś bardziej edukacyjnego, jak zestaw do eksperymentów dla dzieci, który rozbudzi ciekawość świata, albo audiobook z ulubionymi bajkami do słuchania przed snem. Świetnym wyborem będzie też interaktywny globus, który nauczy go geografii w zabawny sposób
Może jakieś doświadczenia, eksperymenty poszerzające jego wiedzę , Magdalenka dobrze poradziła, może coś z nauki o świecie ,kosmosie, o człowieku