Co gotujecie w Lidlomixie?

Czy któraś z Was ma Lidlomixa i może polecić jakieś sprawdzone przepisy?

Dopiero zaczynam z tym urządzeniem i chętnie przetestuję coś, co naprawdę wychodzi i smakuje całej rodzinie (w tym dzieciom :sweat_smile:).

Może macie jakieś swoje hity – obiady, zupy, desery?

2 polubienia

Ja to chyba klopsiki :slight_smile: Różne rodzaje i często :slight_smile:

Tez sie chętnie dowiem…
A tam nie ma wgranych przepisów ?
Teraz brakuje rak i do gotowania , ale i tak codzinnie mam obiadek , dzis pieczone udka ,ziemniaki, czerwona kapusta, córka bo jeść cos musimy , musze mieć mkeczko , a narzeczony to nie zrobi nic oprócz parowek i jajek na twardo
Takie urzadzenie jest zbawienni dla mam :saluting_face::saluting_face::saluting_face:

Tak, są wbudowane przepisy, u mnie niestety zupa krem nie wyszła … Ale próbuję dalej. D Jak znajdę chwilę, to dziś albo jutro jeszcze podejdę do sernika zobaczymy, czy się uda bo widzę że to nie jest przepis wbudowany tylko ktoś go dodał

chętnie poczytam , rozważam nad zakupem termomix /lidlomix

Ja mam lidlomix, ale przepisy sa naprawde podobne, polecam chlebek ziolowy, buleczki mleczne, krem z dyni i ogolnie zupy krem

to prawda ze w tych lido i termo mixach można gotować zupy tylko na kostkach rosołowych . ?

Ja polecam ciasto drożdżowe z rabarberem teraz pychotka :smiley: i ten chlebek ziołowy jest pyszny

a robiłaś może ciasto zielony mech z kremem cytrynowym ? albo lody pistacjowe z miętą ?

1 polubienie

ten chlebek ziołowy często spotykany teraz u moich znajomych , bardzo dobry :wink:

1 polubienie

U nas też i szybko schodzi :smiley:

1 polubienie

Też lubię robić ten rwany chlebek :slight_smile:

1 polubienie

ma ktoś dobry przepis na n tego bez tych lidlomix’ow

Nie ale te lody brzmią super, musze poszukac

Ja mam je w ulubionych, tylko nie wiem gdzie kupić pistacje niesolone

Ja kupuje czasem na wagę w InterMarche

Ooo , u nas w mieście jest ten sklep to będę musiała się wybrać, bo wszędzie widzę tylko solone

Eee to taka zupa to nie zupa ,to jest zupka chińska a nieprawdziwa :frowning:

1 polubienie

Ciasta są na prawdę pyszne :stuck_out_tongue_winking_eye:

4 polubienia

No właśnie ja nie potrafie tych zupek robić , bo jak widzę te kostki to nie robię…