Mój synek niechętnie korzysta z krzesełka do karmienia. Natomiast próbuje siadać na różnych innych większych przedmiotach. Myślimy z mężem nad zakupem pufy- jest miękka i nie można się na nią skrabać i ewentualnie spaść. Moi rodzice z kolei doradzają nam krzesełko mamut, widzieliśmy też w Ikea mini fotele finka. Ale te dwie opcje to niebezpieczeństwo wchodzenia na krzesełko ale plus za oparcie. A co Wy byście poleciły?
Marta, z tego fotela, co zdjęcie zamieściłaś to zrezygnowaliśmy około miesiąca temu. Anna na niego wchodziła, opierała się tyłem i odbijała się o oparcie, raz zleciała. Fotel poszedł do znajomych. Choć jak była mała to wygodnie mi się w nim karmiło. Co do krzesełka mamut, popularne wśród moich znajomych. Natomiast jutro zamieszczę Ci zdjęcie jak Ania na nim siedzi. Ze względów bezpieczeństwa na razie rezygnujemy z dodatkowych mebli.
Marta1984 ja bym zastanowiła się nad mamutem , my mamy podobne krzesełko drewniane ze stolikiem często sadza karmię córeczkę na nim i jest łatwe w utrzymaniu czystości jest to także inwestycja na później bo jak dokupisz stolik to mały będzie miał miejsce do samodzielnego jedzenia i rysowania
Dzięki Kochane!
Monika cieszę się, że zapytałam o ten fotelik Ikea. Bardzo mi się podobał, mężowi też i byliśmy skłonni kupić go na Gwiazdkę tylko obawiałam się czy jest bezpieczny dla ruchliwego dziecka. Dzięki Tobie wiem, że ta opcja, choć wygląda atrakcyjnie, niestety odpada.
Mamut to na pewno dobra inwestycja, mój siostrzeniec ma już 9 lat, a jeszcze z niego korzysta. Tylko, że myślałam o czymś wygodniejszym, hm… bardziej miękkim.
A może nie puffa Tylko poprostu miękki fotel z oparciem
Ciężko wybrać pufa nie jest chyba dobrym rozwiązaniem bo jest chyba zbyt miękka dla kręgosłupa
temat bardzo doległy, ale uważam ze pufki są za bardzo wywrotne;) zwłaszcza jesli dziecko miało by na nich siedzieć i jeść lub nawet rysować;/ najlepiej sprawdzały by się foteliki do karmienia, które można dostać w różnych wariantach;) rozkładane w formie osobnego stolika i krzesełka, które posłuży na dłużej;) takie foteliki są duo bardziej stabilne a przede wszystkim dostosowane dla dzieci.
przy córce miałam krzesełko z ikea widoczne powyżej na fotce, mega fajna sprawa ale dla starszego dziecka
Nati powiem ci ze ciezko doradzić bo nie jest tu sprecyzowane ile dziecko ma miesięcy wydaje mi sie ze nie jest juz takie malenkie skoro dziadkowie proponuja krzeselko jak na zalaczonym zdjęciu
Marta moja też nie chciała w krzesłu do karmienia siedzieć. Kupiłam stolik z dwoma krzesełkami w IKEA tylko że drewniane i sprawdziło się u nas
Ja miałam I super się sprawdzało. Miałam tez drewnianymi czarny stolik z Ikea do tego
Te krzesełka z Ikea robią furorę, w większości przedszkoli też są więc musza się sprawdzać :)
U nas w przedszkolu się sprawdzają zwykle metalowe z drewnianym oparciem ☺
te krzesełka z ikei są bardzo wytrzymałe, i dobre do czyszczenia, świetnie sie sprawdzą zarówno w domu jak i na działce na zewnątrz.
kolorystyka też super, można wybrać coś co na pewno bedzie pasowało do kolorystyki pokoju dziecka
Te z IKE chyba najbardziej popularne
Mazią bo nie są drogie a wytrzymałe
Anwczka No też prawda. Ostatnio koleżanka kupiła do nowego domu taki cudny córce,ale nie dało się dogadać gdzie go zamówiła. Jak się napisze to czasem zapokni odpisać,albo odpisuje na inne pytania.
Mój brat kupił córce osttanio też takie krzesełko drewniane z uszami królika w outlecie Biedronki też bardzo fajne, ale gorsze w czyszczeniu niż plastikowe.
mis ie podobaja pufy barany ale to raczej taki stołek;) np do zakładania butów;) super sa różne wersje wieksze jak dla dorosłych i mniejsze kiedyś w biedronce też były dostępne
Kverve o te są ladne ! ale były chyba jakiś czas temu normalnie w biedronce