Ciasta - przepisy

Jeju, zazdroszczę Ci że robisz coś bez przepisu :sweat_smile:

2 polubienia

Jezu, zazdroszczę zdolności :rofl::heart_eyes:

1 polubienie

Dzisiaj dałam młodemu plasterek sera jak mu nic nie będzie to jutro jem Kinder bueno :rofl:

1 polubienie

A macie może jakiś sprawdzony przepis na ciasto marchewkowe , teściu nigdy nie jadł i chciałam upiec :rofl:

My kiedyś robiliśmy w przedszkolu ale kurczę nie pamiętam tego przepisu a był taki dobry :see_no_evil: @Klaudia.wrona ooo i to ciasto od razu polecam zrobić :smiley:

Ja robie z termomixa i jest dobre :wink:

Oo na lidlomixie też jest sporo przepisów , muszę też zrobić :speak_no_evil:

Zaczęło się … :sweat_smile:

4 polubienia

Ooo a jakie ładne , fajne foremki . :woman_cook:

1 polubienie

A super ! Gdzie kupowałaś foremki?

To jest takie pudełko pierniczków z serii Shrek , bardzo liczyłam na osła ale był ciastek . Za 10 zł w dealz . A akurat syn oglądał tą bajkę więc na topie u nas

3 polubienia

Jakie cudowne :heart_eyes: aż żal jeść tak pięknie Wam wyszły :smiling_face_with_three_hearts:
Świetne foremki do pierniczków ta obwódka daje taki piękny efekt :smiling_face_with_three_hearts:
Czyli świąteczny czas wisi w powietrzu :boom:

1 polubienie

Ooo a ja zawsze te zwykłe z biedronki kupowałam nie wiedziałam że są z serii bajkowych . Mega , na pewno kupię te z shreka i fajnie jak by mi się ten ciastek też trafił :heart_eyes:
Od 5 lat już je kupuje i zawsze te zwykłe a tam już nie za ciekawe te foremki takie zwykłe :see_no_evil:

Zwykle ale miniaturowe o nie wychodzi z nich wzorek chyba ,że nie potrafię się tym posługiwać :rofl:

Oo fajnie, nawet nie wiedziałam , że jest taka seria ale ciastek jest fajny :heart_eyes:

Ciastek jak nic, super! Mi pierniki nie wychodzą to moze takie z pudelka się udadzą :sweat_smile:

No i robi się je bardzo szybko :smiley:

Syn otwiera lodowke zeby mi powiedziec co chce na kolacje…
Filip: mamoooo
Ja: tak ?
Filip: tu jest ten piernik… czy Ty o nim juz kompletnie zapomnialas ?!

:joy::joy::joy::joy:

1 polubienie

Dziewczyny a robiłyście makowca japońskiego ? Wyszedł Wam?
zaciekawił mnie bo jest bez mąki i wydaje się baaardzo pyszny :wink:

I czy wiedziałyście ze cynamon to tylko cejloński jest najlepszy?
Np mielony to jest kasja (ryzyko przy nadmiernym spożyciu - cassia zawiera dużo więcej kumaryny, substancji, która w nadmiarze może uszkadzać wątrobę i nerki) , a laski cynamonu sa czesto z Chin i może być toksyczny? Na opakowaniach nie ma wgl informacji skad pochodzi , sama nie zwracałam na to uwagi az do wczoraj gdzie babeczka na IG o tym dała wyklad. Przez kilka dni robiłam kompot taki na dzień do picia z gruszek i jabłek i cynamonu i goździków wiec temat mnie zaciekawił, a że pierniki wlecialy to sie dzielę zdobytą informacją :wink:

1 polubienie