Ciasta - przepisy

Za często :rofl::rofl: ale fakt lubię , dzisiaj mamy muffiny z borówkami :crossed_fingers:

1 polubienie

Wrócę i wszystko opiszę ale za jakąś chwilkę ok ? Muszę ogarnąć dzieci a jestem sama dzisiaj :laughing:

1 polubienie

Jakby u mnie jedli takie rzeczy to tez bym piekla bo lubie ale oni to tylko skubaniec karpatka i makowiec i nic wiecej :see_no_evil:

Dobrze oki to na spokojnie :smiling_face:

Ja też najbardziej lubię z jej strony ma dużo opinii i są sprawdzone

1 polubienie

Ale to wszystko pysznie wygląda

Na te rurki z bitą śmietana i mascarpone

Ja robiłam raz, wylądowała w koszu :rofl:

Jeju ale to wszystko wygląda pysznie!! :heart:

Dokładnie, ja też :wink:

Ale bym wszystko zjadła :smiley:

Bezy zrobiłam bo zobaczyłam tik Toka więc wklejam wam link

TikTok - Make Your Day

Krem zrobiłam malinowy jest lekko kwaśny więc idealny do bezy ale nie mam dokładnego przepisu bo ja robię najpierw pure z malin a później dodaje do niego żelatynę i to z łączę z lekko ubitą kremówką . Wpiszcie sobie w google mus malinowy to przepisów jest mnóstwo .

Rurki robię z gotowego ciasta francuskiego ( raz robiłam sama , dziękuję bardzo :rofl:wolę kupić ) nie mam tych metalowych rurek więc robię je z folii aluminiowej, zawijam na dwa palce i robię sobie właśnie taką foremkę . Ciasto francuskie tnę na węższe paski i nawijam jeden przy drugim . Smaruje jajkiem posypuję cukrem waniliowym i piekę aż się zrumienią . Krem do rurek to śmietana 30% i mascarpone ale lubię te smakowe , no i jak do rurek to dodaje śmietanfix 1 opakowanie na 250ml śmietanki . Nakładam szpryca i gotowe :heavy_check_mark:

Ten torcik to długie biszkopty takie jak do tiramisu ułożone naokoło tortownicy , kremy to ten śmietanka mascarpone jak wyżej , dodaje truskawki w kawałkach i drobno pokrojoną białą czekoladę na tą warstwę kremu nakładam biszkopty ale te zwykłe okrągłe i znowu krem . Dekoruję owocami i miętą . Mam nadzieję że napisałam to jakoś logicznie​:crossed_fingers::laughing:

1 polubienie

Leśny mech wygląda przepięknie i bardzo dobry w smaku jest

1 polubienie

Kurde rurki z gotowego ciasta francuskiego na to nie wpadłam aż chyba je zrobię w weekend

1 polubienie

Mama robiła na niedzielę ciasto mleczna kanapka na mleku z proszku. Przepyszny. Lubię jeszcze Shreka ale w wersji z pomarańczowego Kubusia i ciasto delicja na ciemnym biszkopcie :yum::yum:
Delicje robię tak.
Ciemny biszkopt na to masa z kremówki i serka mascarpone ze smietan fixem. Smaruję biszkopt masą na to delicje drugą część masy i biszkopt.

1 polubienie

Moja pierwsza :heart:

3 polubienia

I to tak robisz głównie dla siebie ? Czy dla kogoś też pieczesz ?

Mmm wygląda smakowicie :drooling_face:

Te rurki to muszę spróbować zrobić , nawet nie trudne dzięki za przepis :smiling_face:

Uwielbiam gotowe ciasto francuskie, tak samo filo. Nie wyobrazam sobie robic jahaha.
Ja o dziwo mam tw metalowe rurki ale uzylam ich raz na wielkanoc na marcheweczki nadziewane serkiem almette

1 polubienie