Szybko sie robi , ciasta piecze sie 15 min i do tego masa, polewa wirc nie wychodzi czasawo duzo ![]()
Moze dlatego ze moja siostra mi dala super przepis ale samo pieczenie 9 blatow to trwa ![]()
Ale.wklejam bo naprawde byl pyszny. Lepszego nie jadlam.nawet w cukierniach
Ja na jesien polecam cynamonki dyniowe❤️
O kurcze 9 blatow ja pieklam z 4 ![]()
![]()
![]()
Niektórzy pieką placek duży i wycinają a że ścinek robią posypkę na górze
Ja wlasnie upieklam dwa i kazdy przekroilam na pół
Ooo pycha, pamiętam jak kiedyś ciocia go piekła
Dziewczyny jeśli wasze dzieci lubią ciastka to w weekend zrobiłam moim chłopcom ciasteczka z kleiku ryżowego . Niestety nie mam zdj bo nie zdążyłam zrobić
robiłam z tego przepisu Ciasteczka z kleiku ryżowego - Moje Wypieki
Cukier dodałam tylko wanilinowy i były słodkie ale to musicie pod siebie spróbować ![]()
Wlasnie robię rogaliki drozdzowe z nadzieniem wg przepisu Ania Gotuje
Dam Wam znac jak sie upieka, ald narazie banalnie proste
Jedne beda z dzemem truskawkowym a drugie z nutella
To ciasto robi mega robotę jest tak pyszne ![]()
Daj znać czy dżem ci wypłynie , ja mam jakiegoś pecha do dżemu więc wybieram marmoladę . Ale znalazłam wczoraj przepis na jakieś japońskie solone rogaliki i już mnie korci ![]()
Moja mama ma dzisiaj urodziny i zrobiłam dla niej malinową chmurkę ![]()
Aż mi ślinka leci jak na nie patrzę ![]()
![]()
Mi tez nigdy z dzemem nie wychodza a te wygladaja pysznie ;)))
A ja to was podziwiam, że chce wam się tyle piec
założyłam ten wątek dość dawno, a tu już tyle przepysznych przepisów i kuszących fotek, że strach w niego wchodzić, bo tylko ślinka cieknie ![]()
![]()
No właśnie dlatego ja tu żadko zaglądam bo. My wszystko zjadła hihi
Ja lubie jesc ale niemam zdolnosci kulinarnych tym bardziej pieczenie ciast cyba ze babka albo ciasto drożdżowe ![]()
![]()
chociaz tutaj sobie popatrze na pysznosci ![]()
Ja właśnie zdolności do pieczenia rączek też nie. Chociaż w sumie piec umiem, ale nie lubię. Najlepiej jakieś ciasto, co się wyrabia w jednym naczyniu i tylko siup na blachę i gotowe ![]()
![]()
Sluchajcie totalny hit. Juz nieraz slyszalam ze to dodaja do ciast i sie mocno zdziwilam. Mozliwe ze dziekk temu pierniczki beda miekkie… ja bede probowac !