Hej :) Z natury jestem niskociśnieniowcem i krążenie takie ,że ciągle zmagam się z lodowatymi stopami i dłońmi. Niby taka natura ,ale bardzo uciążliwa zwłaszcza teraz kiedy za oknem zimno ,a w ciąży gorące kąpiele zabronione. Staram się wypić herbatkę z imbirem ,ale też nie przesądzając. Większość herbat jest niezalecanych ,a rooibos nie lubię :) Ogrzewacze dają radę na chwilkę i tyle co mogę sobie pomóc. Miałyście też tak w ciąży że ciągle było Wam zimno nie do wytrzymania �
Mi to w ciąży wiecznie było gorąco ale może dlatego że chodziłam w lecie 🙂a pytałaś lekarza o to ?
Nie pytałam teraz :) Kiedyś internistę jak mówiłam że ciśnienie niskie i wiecznie zimne stopy,dłonie :) dowiedziałam się że taka natura :)
No mi też w ciąży było ciągle ciepło ale nie lubię zimna więc Cię rozumiem.
Ja mam teraz tak że jak karmie to w nocy jest mi zimno w nos i nie mogę zasnąć
Ja podczas ciąży czułam się bardzo osłabiona mimo że spałam bez problemu najchętniej to bym przesypiala wtedy całe dnie
A co do temperatury to było różnie raz było mi gorąco a za chwilę robiło mi się zimno
Siedzac nie raz na działce gdzie słońce świeciło ja siadałam i się kocem przykrywalam bo aż gęsia skórkę potrafiłam mieć
Ja mam to samo słabe krążenie ręce zawsze zimne nawet w nocy pod kołdrą nogi lodowate grzeje się jak mogę a w ciąży zima chodziłam w 2 swetrach
Dla mnie większość czasu w ciąży bylo gorąco. Jednak kiedy chorowałam i było mi zimno to ubierałam się ciepło leżąc pod kocem i pijąc herbatę lub mleko z czosnkiem i miodem.
Mi też w ciąży było ciepło. Ogólnie wolę jak jest chłodniej bo mi zawsze ciepło. Po domu chodzę na krótki rękaw i w getrach 3/4, choć skarpetki i kapcie muszę mieć . Powiedz o tym lekarzowi. Uczucie zimna.moze być jak coś nie tak jest z tarczycą lub ma się niski poziom żelaza. Staraj się dużo pić wody. Spaceruj. Nos grube skarpety i w nich śpij.
Wiesz co, u mnie zimne stopy i dlonie to soe okazało objawem chorej tarczycy, polecam zrobić badania :)
Mi było goraco W ciąży. Może Ubieraj się cieplej, herbatki możesz pic również z pomarańcza,goździkami, imbirem i miodem. Co więcej mogę doradzić… leżenie pod kocem, wiecej ciepłych posiłków. Są tez takie materace na łóżka z regulacja temperatury, koleżanka kiedyś mi o tym wspominała
U mnie na odwrót , musiałam lekko chodzić ubrana bo było mi ciagle gorąco , szczególnie podczas snu ;)
Leżakowanie pod kocem i ubierać ciepłe skarpety . Moja mama ma tak i ciagle opatulona po domu chodzi i grzeje się herbatkami albo gorącymi zupami ;)
tez o ile stan zdrowia pozwala i ciąża można wprowadzić lekka aktywność fizyczna która pobudzi krążenie
A jak z tarczyca? Takie wieczne uczucie zimna może być z nią związane, robiłaś może ostatnio badania w tym kierunku?
W ciąży to raczej normalnie odczuwałam temperatury, chociaż byłam w ciąży w okresie bardziej jesienno zimowym. Natomiast po porodzie jest mi najczęściej za gorąco, mąż siedzi w bluzie pod grzejnikiem, a ja w krótkiej koszulce :D
Dokładnie ja miałam takie objawy i okazało się, że mam tsh nie w normie i musiałam brać tabletki. Miałaś badaną tarczycę?
chyba jak też jest gorąco to też może być tarczyca co ?
ja nie mialam zadnych objawów wskazujacych że moge miec zły wynik tsh, a dobra troche mi włosy wypadały i to chyba było przyczyna
Ja sie zmagam z czestym zimnem;( od lat mialam zawsze zimne stopy ale po porodzie zaczelo mnie bardziej "telepać"
Zimne stopy to mało powiedziane ;/ mysle ze jest to bardziej zwiazane z krazeniem moze cisnieniem, zawsze mam spytac lekarza przy okazji a zapominam;/
Po ciąży warto też się przebadać kontrolnie. Ja właśnie ostatnio byłam i TSH, żelazo i inne parametry w normie. A też się bałam że coś wyjdzie nie tak. Bo ciągle zmęczona jestem. Ale to jednak wynika chyba z tego że mało śpię.
TSH zawsze mam w normie :) fakt jakiś guzek na szyi przy USG tarczycy wyszedł ,ale niewielki i wymagający tylko obserwacji co jakiś tam czas :) a to uczucie zimna to już pamiętam od zawsze.
czyli nie ciepło tylko zimno jest przy tarczycy ?
Pewnie zależy od schorzenia, ale częściej wlasnie zimno