Moja córka w kończąc 2 miesiąc nie chciała ssac piersi. Dlatego też musiałam odciągac pokarm do butelki i tak ją karmić. Nie chciałam przechodzić na mm. Dlaczego tak się dzieje? Nie rezygnowałam i za każdym razem próbowałam ją przystawiac do piersi. Teraz mała znowu ssie pierś.
Na pewno winą nie jest Twoje mleko skoro jadła je z butelki. Czasami dzieciom nie odpowiada smak mleka bo mama zjadła coś ostrego, kwaśnego pikantnego typu czosnek curry lub cebula. Może przyczyną było to że z piersi mogło lecieć za wolno a ona była bardzo głodna i się denerwowała lub Ty się stresowałaś. Dziecko czuje emocje mamy i nie chce takiego “stresowego” mleka. Każde dziecko jest inne najważniejsze że kryzys macie za sobą
Mogło to również być spowodowane skokiem rozwojowym.
Najważniejsze, że kryzys został zażegnany
Dokładnie tak jak pisze kusia to mogło być spowodowane skokiem rozwojowym. Dzieci podczas skoku jedzą gorzej lub jedzą non stop, gorzej śpią i ogólnie z aniołków zmieniają się w małe diabły. U nas właśnie mamy 3 skok rozwojowy i powoli mam już dosyć… Obym wytrwała!
polishgirlolga napisz coś więcej o tym 3 skoku to może już zacznę się przygotowywac do niego hehe:) u mnie na poczatku było mnóstwo pokarmu po karmieniu musiałam odciągać pokarm z drugiej piersi. A teraz trochę się ustabilizowało i pewnie mała się denerwuje, że teraz już nie leci tak łatwo tylko trzeba się namęczyć, bo butelką je spokojnie.
A może przechodziła właśnie fazy rozwojowe? Dzieci w tym okresie często albo wcale nie mają apetytu, albo wręcz odwrotnie - nie mogą przestać jeść - bliskość mamy przynosi im ukojenie
Najważniejsze, ze wszystko wróciło do.normy. Czasami dziecko nie chce pic z piersi z takich powodów ci dziewczyny napisały, ale jeszcze jeden powie dodam od siebie a mianowicie zapach. Być może psiknelas sie jakimś perfumem albo bluzka była popsikana i dziecko tez to czuje.
Z tym się jak najbardziej zgadzam. To mogło być spowodowane skokiem rozwojowym. A może zauważyłaś ,że piersi stały się miękkie? U mnie to był powód tego ,że córeczka nie chciała za bardzo piersi i płakała przy niej, ale mimo to ze spokojem przystawiałam jak najczęściej dalej i wszystko wróciło do normy. Bo jak wiadomo miękkie piersi nie świadczą o braku mleczka
Ah te skoki rozwojowe, my przerabiamy ten 8-9 miesiąc i różnie to czasem bywa:) ale dajemy radę.
Jeśli się nie poddałas to super , wiele mam rezygnuje jak widzi , ze dzieciaczek chodzi
glodny …placze …jesli posmakuje butelki to jest duze prawdopodobienstwo ze bedzie chciał przy niej zostac , takze młode mamy grunt to cierpliwosc i zawziecie i wszystko sie uda