Chusteczki Pampers

Hej, używacie chusteczek Pampers Coconut? Jakie Wasze opinie?

My używamy Aqua bądź Fresh ale ostatnio zauważyłam w Rossmannie Coconut.

Niestety nie miałam okazji wypróbować:)) 

To jakaś nowość bo w ogóle nie kojarzę.U nas najczęściej wybierałam te zielone pampers ewentualnie Waterwipes.Moze te nowe będą dobre, zazwyczaj pampers ma dobre produkty.

Koleżanka mówiła że używała przy córce i nie jest zadowolona kupiła skuszona zapachem kokosa ale mówi że ten zapach jest strasznie chemiczny i córka dostała wysypki jeszcze zostawiaja tłusta warstwę 

tez w ogóle nie kojarzę pewnie cos nowego my od początku używamy tych z biedronki malemu nic nie jest więc nie kombinuje z niczym nowym 

Nie kojarzę nawet takich 

To chyba jakas nowosc musi byc. Ja nie znam 

Ja polecam Waters Wipes. Skład to wyłącznie woda i ekstrakt z grejpfruta. Reszta chusteczek znanych na rynku marek to "buble" nasączone chemią. Także nawet jeśli dziecko nie ma reakcji alergicznej to polecam spojrzeć na to jednak jakościowo i z troską o zdrowie dziecka.

U mnie w ogóle sytuacja zawsze była taka że chusteczki były tylko na wyjazdach i wyjściach, w domu używałam płatków kosmetycznych (kwadratowe, większe) wraz z czystą, ciepłą wodą). Córka nigdy w życiu, od urodzenia nie była odparzona i nie miała nawet zaczerwienień. 

To są te pampers pure,maja tylko dodatek oleju kokosowego.jeszcze ich nie testowalam.

Używam tylko takich do atopowej skóry od mustela

Teraz już jest kilka rodzajów chusteczek na bazie samej wody również tańsze niż waterwipes :) Nawet z clinic na bazie samej wody. Ogólnie też w domu często sięgałam po duże kwadratowe waciki i czystą przegotowaną wodę :) 

Ja używam z Babydream 99% wody, bo są dużo tańsze, a tych chusteczek jednak idzie spora ilość. Ale staram się w domu używać wacików i wodę tak jak Patrycja, chociaż chusteczki nawilżane to jednak wygoda :) 

Jak córka była malutka to tylko waciki z wodą a chustecxki były awaryjnie na wyjazdy 

Te z babydream też są chwalone przez wiele mam:) I można je kupić nieraz po niecałe 10 zł za 3pak.

Ja to jestem jednak wygodna i cały czas lecę na tych chusteczkach z dady zielonych. Na szczęście nic małej nie uczula

Ja pampers Aqua używałam zawsze ;) odkad syn robi na nocnik to używam mokrego papieru z rossmanna Alouette i jest super ;) 

Ja na początku mam zamiar używać w domu wacików i wody, na wyjścia kupiłam 4 opakowania Waterwipes.  A później się zobaczy, które nam przypasują :) 

U nas na szczęście nie ma problemu z chusteczkami i w zasadzie mogę używać każdych. A że idzie tego sporo to używam tych najtańszych dad zielonych

U nas też nigdy nie było problemu i mogły tak naprawdę różnych używać :) Nigdy ich nie uczuliły :) A nawet nivea baby nieraz kupowałam przez ich cudny zapach :D 

My też te rosmanowe wodne używamy i dla nas są ok. Tańsza wersja waterwpisów;P