Zapewne zakezy od parafii.
U nas akurat zazwyczaj jest po mszy także moim zdaniem dobrze nie na takiego zamieszania
Witaj na forum #teamLOVI!
Zapewne zakezy od parafii.
U nas akurat zazwyczaj jest po mszy także moim zdaniem dobrze nie na takiego zamieszania
O rany, nie słyszałam nigdy o świadku chrztu. My mamy ten dzień już za sobą, dokładnie 2tygodnie temu synek miał chrzest. U nas chrzci się w trakcie mszy, bałam się że synek wystraszy się grających organów lub będzie płakał. Na szczęście całą msze przespał mi na rękach, jedynie później mnie ręce bolały.
Hehe bez przesady kochana.
Moja niestety triche się przeziębiła w kościele triche chłodno było. Jeszcze stare mury może też dlatego i na dworze deszcz. Chociaż był to początek sierpnia :)
Jeszcze triche i czeka nas roczek
Chrzciliśmy córeczkę jak miała pół roku. Zależało nam.na tym, żeby było to w sobotę i nie na mszy, tylko dla nas- rodziców, chrzestnych i dziadków. Bałam się, że córeczka będzie płakać - nie płakała, za to dostała czkawki, która trwała cały chrzest, a ja zapomniałam butelki z wodą.
Kasia przepajasz malutka?
Dziecku da się to wybaczyć bez problemu :)
ja nie słyszałam o tym by się dziecko chrzciło po mszy. Dla mnie to nowość. U nas jest raz w miesiącu specjalna msza, na której chrzczą dzieci
U nas jest właśnie na końcu mszy. Zależy jaki kościół zaoewne i jaki ksiądz każdy ma inne zasady
Zalezy pewnie od parafi ;)
Tofunia u nas tez tak zawsze było. Jedna msza w miesiącu dla chrztów i roczkow. Ale ksiądz sie zmienił i coraz częściej szedł na rękę. Jeszcze się zdarza taka msza gdzie jest więcej dzieci ale częściej są to msze osobne a od tego roku jeszcze częściej są same chrzty po mszy. Także zależy od księdza jak do tego podejdzie.
u nas msze dla dzieci są o 11 i w sumie najlepsza pora na taką msze i jest wtedy ksiadz który potrafi zainteresować dzieci ;) co do chrztów to 2 razy w miesiacu i chyba w póżniejszych godzinach;)
U nas to było na rękę, że w sobotę, 20 min i po sprawie. Miała 6 miesięcy, była tylko na mm, więc jak było gorąco dawałam troszkę wody.
Ja też miałam w sobotę . 20 minut i po sprawie . Przynajmniej nie ma stresu że dziecko godzinę nie "wysiedzi" na mszy i będzie płakało . My mieliśmy wybór czy chcemy na mszy czy nie. Ksiądz nalegał na niedzielna msze ale my jednak zostaliśmy przy sobocie
My też mieliśmy wybór. W ogóle mieliśmy zrobić na typowej mszy dla chrzczonych dzieci ale moi rodzice mieli mszę z okazji rocznicy ślubu i się dokleiliśmy. Do kościoła na mszę i tak byśmy musieli iść, więc sobie siedzieliśmy z tyłu a chrzest załatwiliśmy po mszy jak już był pusty kościół. Też z 15-20 minut i gotowe a na luzie.
A ile Wasze dzieci miały jak je chrzciliscie?
Monia pierwszy syn bodajże 3 miesiące, drugi miał miesiąc.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.