Beata po porodzie przestaniesz chrapać ja też pod koniec ciąży chrapałam, i to chrapanie mnie budziło. Wszystko dlatego, że dziecko nie ma już miejsca, rozpycha się, trudno wygodną pozycję do spania znaleźć
Nie martw się, to minie
Silje, to dobrze, że po porodzie to minie bo już się obawiałam
a ja zaczęłam chrapać w ciąży mąż mnie wyzywa
bo kiedyś on chrapał,a teraz mu przeszło i zamieniliśmy sie rolami chyba
i teraz jak leżałam w szpitalu,to koleżanka też się na mnie skarżyła
no ale co tu zrobić???
Chrapanie w ciąży to fakt Również po porodzie można czasem usłyszeć chrapanie na sali położnictwa. Ale to tłumaczę zmęczeniem i twardym snem w przerwie w opiece nad dzieckiem.
ja też pochrapywałam:P na szczęście rzadko, a mój mąż był na tyle wyrozumiały że znosił to:)
Ja podobno tez pochrapywałam w pierwszej ciąży ale nie to było moim największym problemem. W pewnym momencie zorientowałam się, że strasznie się ślinię podczas snu:/ niestety i tym razem ten problem się u mnie zaczyna. Wkurza mnie to, miała może któraś z was to samo, może jest na to jakaś rada?
Ja też zaczęłam chrapać w ciąży. A co kompletu jeszcze “chrumkać” jak się śmieję. Do tego sapię i ogólnie ciężko oddychać, więc wszystkie te przypadłości składam na kark coraz bardziej ściśniętych płucek oraz nabrzmiałych dróg oddechowych
Mamuśka,mi niestety też zdarza się taki ślinotok głupie to,ale nic nie zrobisz… u mnie zakładam,że to z racji otwartej buzi podczas spania! Niestety mam uczucie wiecznie pełnego nosa(pewnie to ten katar hormonalny,bo do tej pory tak nie miałam) przed snem próbuję go mocno wydmuchać,ale nie da się do końca niestety! tak więc z pełną świadomością zasypiam z otwartą buziom ,ślinię się i chrapię
mąż cierpliwie to znosi
Ja nie chrapię, ale ogólnie ciężko mi się oddycha, bo mam wiecznie nabrzmiały i zapchany nos. Mojemu mężowi za to czasem się zdarza chrapać i ja go wtedy budzę żeby zmienił pozycję i pomaga. Mam nadzieję, że jak ja zacznę chrapać to mnie nie będzie budził;)
Dziewczyny … pomocy!!!
Mam dokładnie to samo co autorka tego postu - zaczęłam chrapać jak głupia - teraz pod koniec ciąży. Najgorsze jest to, że sama się duszę i budzę z powodu bezdechu i chrapania.
Jak temu zapobiec? Są jakieś poduszki?
I czy przejdzie po ciaży???
W III trymestrze zwężają się nam drogi oddechowe i jest większy nacisk na przeponę i dlatego możemy chrapać Do tego nasze zmiany hormonalne, zatkany nos i gotowe hehe
Niestety może też być objawem nadciśnienia tętniczego - ciśnienie podnosi się do i powyżej 140/90 mm Hg no i pojawia się ból głowy, wymioty, senność, ból brzucha. - ale to w skrajnych przypadkach Więc bym to wykluczyła skoro wszystkie wyniki masz ok
Masz suche powietrze w pokoju?? To może być też powód, zmień poduszkę na bardziej płaską
Różne mity chodzą odnośnie chrapania w ciązy np. że dziecko będzie o małej wadze i uzyska mniej punktów w skali Apgar, że kobiety przybiora więcej na wadze itp. Nie wiem ile w tym prawdy…
Nigdy nie chrapalam ale ostatnio mój mąż skarży się ze w nocy nie może spać… Mi to nie przeszkadza ale rano wstaje z tak suchą jama ustną, że aż drapie . Nic mi nie pomaga picie przed snem wody w trakcie , zawsze to samo
Jejku ja się dowiedziałam dopiero w szpitalu ze chrapie. … od koleżanki z sali. A wydawało mi się ze nie chrapie mąż też mówił ze nigdy nie chrapie… wiec może to ze zmęczenia po porodzie było
Ostatnio zatroskany mąż myślał że mam katar i dlatego myślał że chrapie. W poprzedniej ciąży podobno nie chrapalam
Dziewczyny aż się dzisiaj zapytam męża może ja też zaczęłam chrapać a on nic nie mówi
Chociaż ostatnio gorzej sypiam i częściej w nocy się budzę i mam nadzieję że nawet jeśli chrapie mój mężulek może spać w przerwach kiedy to ja czuwam :))))
Hahaha wiecie, że ja czasami siebie słyszałam, jak chrapię? a później się budziłam
Nie wiem dlaczego tak było, szczególnie, że jestem osobą, ktora nie chrapie
Mój mąż też mnie kiedyś uświadomił, że zaczęłam chrapać. Ale w ciąży to się może zdarzyć i wątpię żeby dało się coś z tym zrobić. Poza tym od jakiegoś czasu po prostu sapię:D nawet jak siedzę i po prostu nic nie robię to mam oddech jakbym przebiegła jakiś odcinek:)
Wczoraj obudziło mnie własne chrapanie ! Zdarzyło mi się to pierwszy raz w życiu. Nie myślałam że w ciąży można tak głośno chrapac
Ja chrapię tylko gdy jestem już bardzo zmęczona. Tak to śpię cichutko
Ja nie chrapię nie wiem tylko czy jeszcze czy na szczęście. Mąż się nic nie skarży a sama też się nie obudziłam z powodu chrapania. Nooooo chyba że męża hahah