Cesarskie cięcie , doświadczenia

Witam jak to u was po cesarskim cięciu ? Ja jestem już prawie 6 tyg po i nie mam czucia w dole brzucha oraz prawej strony od łopatki w dół.

Od łopatki w dół? Rozmawiałaś o tym z lekarzem?
Czucia z dołu brzucha też nie miałam jakiś czas ale nawet nie wiem ile

U mnie minęło już 1.5 roku od cesarski. Nie wspominam jej dobrze. Choć nie miałam tak jak wy rzadnych problemów z uczuciem. Pierwsze dni były dla mnie straszne nie byłam w stanie podnieść się z łóżka A co dopiero zajmować się dzieckiem które miałam 24 na dobę że sobą na sali. Z powodu wysokiego ciśnienia zrobiono mi cc miesiąc przed czasem. Ale wszystko się udało i mam super corcie A skąd po cc jest prawie nie widoczny.

Ewelina ja miałam dwie cesarki . Jestem 11 miesięcy po drugiej . Bardzo dobrze wspominam cc. Bardzo szybko wstawałam po każdej . Po pierwszej nie brałam w ogóle leków przeciwbólowych. Po drugiej tylko raz w drugiej dobie po cc chyba.
Nie miałam czucia w okolicy blizny i do tej pory w jej miejscu nie mam .
U ciebie niepokojące jest to od łopatki w dół .
Pytałaś o to lekarza ? Koniecznie wybierz się na kontrolę.

Mi drętwiała dłoń, dokładnie palce, ale takie drętwienie miałam już pod koniec ciąży dlatego nie szukam winy w cc.
Zgłoś się do lekarza, zastanawiam się nad neurologiem też bo czasem różne partie ciała drętwieją przez ból kręgosłupa

Dretwienie kończyn jest związane z krazeniem krwi a po cc może mieć związek ze znieczuleniem :wink:

No tak, a jeśli w ciąży drętwieją nam kończyny to dlatego że maluch uciska na dany nerw - to trzeba przeczekać