A na czym polega taki zabieg endermologii?
Ja w pierwszej ciąży nie mialam rozstępów na brzuchu tylko małe na udach i piersiach smarowalam się teraz też się smaruje i pojawiły się pierwsze rozstępy na brzuchu mimo smarowania, poki co nie przeszkadzają mi ale będę musiała coś z tym zrobić
Ja mam na brzuchu do tej pory ale smaruje kremem pharmaceris i widać poprawę blizny rozstępów zrobiły się jaśniejsze i mniej widoczne. Tylko trzeba trochę smarować ale zapewne zobaczysz efekt jakbyś chciała spróbować.
Polecam nie słychać jakiś kosmetyczek czy ginekologów oni Wam w tym nie pomogą bo bazują tylko na opiniach ludzi a nie na własnych doświadczeniach
Mi to teraz takie rozstępy poszły :( Na tyłku i udach zawsze miałam, ale już na początku ciąży tak wystrzeliły, że teraz mam prawie pasek na pasku .... a w tym tygodniu zauwazyłam na brzuchu masę plus pełno popękanych żyłek :/ Mam tez predyspozycje do blizn, bo zawsze mi zostają i pamiętam ze co bym nie robila to roztepy zawsze mialam wiec juz sie nastawiam, że chyba laser pojdzie w ruch :(
Endermologia to masaż podciśnieniowy, wykonywany specjalistycznym urządzeniem oddziałującym na skórę i tkankę łączną. Zabieg powierzchni ciała, z wyjątkiem twarzy, przeprowadza się za pośrednictwem izolacyjnego stroju, w który pacjent ubiera się przed rozpoczęciem sesji.
Ja nie miałam rozstępów w ciąży i podobno jak ktoś ma predyspozycje, to choćby nie wiem czym smarował to i tak rozstępy wyjdą.
No niestety, to przeważnie genetycznie się ma i nawet nie koniecznie po mamie ale i po wcześniejszych pokoleniach. Moja mama nie ma ani jednego a ja mam tyłek i uda w paskach i wiem ze nie uchronienia się przed tym i co ma wyjść to wyjdzie. Brzuch na razie jeszcze bez żadnego rozstępu.
Natalia, musisz się zorientować jaki zabieg będzie dla Ciebie najlepszy bo jak masz dużo drobnych to może być ciężko z pozbyciem się ich tak jak u mnie, jak masz duże to lepiej się je usuwa. Ja mam nadzieję, że niedługo pojawi się jakis nowy laser czy inny zabieg, który będzie usuwac wszystko bez wyjątku i efekt bedzie lepszy niż teraz ;) i wtedy dam każde pieniądze zeby sie tej zebry pozbyć :)
ja nie mam nigdzie rozstępów , a pół ciąży codziennie olejek dla mam z rossmana ten fioletowy i po ciąży to samo
Dokładnie tak myślę. Ja nie miałam rozstępów przez całą ciąże wyszly mi w 38 tygodniu ciąży na brzuchu i nawet na wzgórku lonowym - stąd już zniknęły. Zostały tylko na brzuchu ale są już jaśniejsze i zanikają po stosowaniu mojego kremu.
Rozstępy może i są genetyczne ale moja mama np. Nie miała także może po jakiejś babci czy kimś.
Nie każdemu wychodzą.
Wlasnie u mnie pełno małych także wiem, że może być słabo, ale mimo wszystko chociaż cos tam zejdzie
Tak, powinny się wypłacić, u mnie się wyplycily ale i tak je bardzo widać. Ale lepsze to niż to co miałam wczensiej
U mnie w pierwszej ciąży pojawiły się małe, teraz też ale w innych miejscach niż wczensiej. Ja pewno rozstępy są genetyczne ale ważne jest natluszczanie j nawilżanie skóry :).
No oczywiście, nawilżenie nie zaszkodzi a jakiś tam wpływ mimo wszystko ma. Smaruje cały czas olejem ze słodkich migdałów z nadzieją ze chociaż na brzuchu się nie pojawią. Też podobno nie koniecznie moga wyjść w ciąży ale i po.
Ja polecam szczotkowanie ciała w ciąży i po ciąży, zawsze :D daje genialne efekty
Ja też polecam
Ja się już przed ciążą codziennie smarowałam a i tak wyszła masa rozstępów w 1 trymestrze ;/ Teraz na końcówce mega mi wyszły na brzuchu, ale już mi nawet ginekolog mówiła, że mam naprawdę wielki ten brzuch i wygląda tak jakbym już dawno miała rodzic :( Kiedyś próbowałam szczotkowania, ale strasznie mi to skórę podrażniało
No kochana mam to samo niestety. Do tej pory mi nie zeszły a minęło pół roku ale są jaśniejsze tylko muszę codziennie smarować pharmaceris
Zastanawiam się czy w ciąży to bezpieczne bo nawet masować brzucha podobno miw można bo może prowadzić do Skurczy macicy i przedwczesnego porodu
Też tak słyszałam, żeby nie przesadzać z masowaniem brzucha. Ja tylko szybkim ruchem nakładałam krem przeciw rozstępom i tyle z masowania.
Ano właśnie , a kobiety często mają taki odruch głaskania swojego brzuszka. Często nie są świadomi że się tak za bardzo nie powinno . Ja też masowwlam tylko podczas nakładania oliwki
Też słyszałam wiele dobrego o szczotkowaniu ciała, ale macie rację w ciąży to raczej się nie powinno masować brzucha. Tak samo nie powinno się siadać po turecku w ciąży, w szpitalu dostałam reprymendę od położnej teraz w kolejnej ciąży przynajmniej wiem ze nie wolno