Ja sama mam plastikowe butelki, nie są złe ale wiadomo po czasie już się drapią od mycia a szklane pod tym względem są lepsze myśle o zakupie dla synka tych większych buteleczek właśnie szklanych
a ceny są podobne… moja mama ma jeszcze taką butelkę po mnie i wygląda jak nowa
teraz służy do miarki na np driki ;p
Trwałość butelek szklanych jest godna podziwu . Jednak do tej pory mam mieszane uczucia i boję się dac butelkę do ręki dziecku . Szczególnie , że nauczyła się że butelka towarzyszy jej cały dzień . Dalego fo wody , herbaty , soków używam plastikowej a do mleka szklanek . Natomiast młodsza córkę zamierzam jako pierwsza butelkę kupić taką wykonaną ze szkła
Moim zdaniem zdecydowanie plastikowa. Po porodzie miałam tak mocno napuchnięte ręce, że mi ciągle butelka wypadała z rąk i dzięki temu, że była z plastiku to się nie uszkodziła.
Niestety nie miałam okazji jeszcze testować szklanych buteleczek, chociaż też naczytalam się naprawdę wiele informacji na ten temat i są polecane ze względu na większy stopień sterylności. My wypróbowałyśmy z córeczką już wiele plastikowych, jednak spisały się najlepiej Lovi Aktywne Ssanie - są lekkie, poręczne i stworzone wprost dla małych buziek. Dziecko ładnie z nich pije, nic nie wylewa się poza buzię, a o sterylność każda mama na pewno dba
Butelki szklane czy plastikowe, każdemu będzie odpowiadało coś innego. Jedni uważają, że najlepsze są szklane a drugie plastikowe. Warto spróbować i wybrać odpowiednie dla siebie. Ważne, żeby butelka miała atest a nie z czego są wykonane, bo to kwestia gustu.
A ja bym powiedziała, ze nie wazne jaka, ważny jest smoczek
a to wszystko też zależy od dziecka. W każdym bądź razie czy plastikowa czy szklana dobrze jak jest smukła i łatwa do trzymania, złapania. Plastikowa pewnie będzie lżejsza a szklana cięższa,więc plastikową bym użyła najpierw a potem przeszła na szklaną
Ale tak jak napisałam przede wszystkim musi wygodna w trzymaniu dla dziecka
Dokładnie jednemu dziecku będzie pasowała plastikowa, drugiemu szklana. Jednemu smoczek taki drugiemu inny na to nie ma reguły.
ja też uważam, że nieważne jaka butelka czy szklana czy plastikowa dziecko nie będzie czuło różnicy przecież, jaką butlą karminy. Jak dla mnie to chodzi tylko i wyłącznie o smoczek… A nie powiem, bo tych smoczków jest mnóstwo do wyboru…
Dokładnie. Syn mojej kuzynki musi mieć koniecznie smoczek prosty zwykły, najzwyklejszy, żaden inny mu nie pasuje i nie bierze go do ust. Więc tak jak pisze pazur butelka butelką, ale najważniejszy jest smoczek.
A bo czasami te najzwyklejsze smoczki są najlepsze Dzieci to też małe mądrale i potrafią sobie sami wybrać co im pasuje
Myślę, że to kwestia wygody rodziców a nie dziecka właśnie. Zresztą jak wszystko… A co do smoka to u nas właśnie tak jest, tylko ten zwykły pasuje młodemu, długi i prosty i cóż poradzić
Dzieci są wybredne i jak im coś nie odpowiada to nie będą tego jadły czy też piły. Nawet jeśli chodzi o smoczek są indywidualistami.
Dzieci są wybredne, mój jeden smoczek zaakceptował i wtedy już nie szukałam dalej. Kupowałam tylko plastikowe butelki z wygody, ale później jak do testów dostałam szklaną to jednak na początek wolałabym taką. Miałam wrażenie, że bardziej domyta, po prostu dla mnie rewelacja. Ale dla małego dziecka, które jeszcze z tą butelką nie chodzi wszędzie. Już dla malucha, który sam pije z butelki to jednak plastikową.
No to może i ja kupię jedną butelkę szklaną i ją wypróbuje. Po wypróbowaniu podejmę decyzję której używać na stałe
Powiem Wam, że po tym jak przyszły do mnie buteleczki z Lovi, synek się do nich dossał i mleko pije teraz tylko z nich Są naprawdę świetne!
Nie miałam okazji wypróbować szklanych butelek, również używam butelek Lovi jestem z nich również zadowolona mały bardzo szybko się do nich przyzwyczaił , przy córce również miałam tylko tej fimy butelki i również zero problemów z przyzwyczajeniem jej do smoka. Ogólnie wszystko na duży plus.
Najwazniejsze aby wszystkie nasze butelki byly wolne od BPA dlatego trzeba zwracać na to szczególna uwagę.
To ja koniecznie też się zaopatrzę w butelki od Lovi w pierwszej wyprawce syna i mam nadzieję być tak zadowolona jak Wy dziewczyny.
Gorąco polecam warto spróbować
Ja również mam butelki lovi i jestem z nich zadowolona.
Korzystam też z butelek tommee tippee. Mnie zależało na tym aby butelka nie zniechęciła do piersi.
I mam butelki plastikowe
Ja jestem na etapie kompletowanie wyprawki więc na mojej liście znajdą się butelki z Lovi i wezmę jedną szklaną na spróbowanie.